Jak zvládnout práci i rodinu?

Redakce 2017-05-06 00:26:00

Žatec (šim) Propojování pracovního a osobního života je nevyhnutelnou každodenní realitou pracujících žen. Většina českých domácností je závislá na příjmech obou partnerů, tradiční pojetí muže živitele a ženy pečující o domácnost a rodinu se vytrácí. Stále však platí, že péče o dítě je v zaměstnání větším handicapem pro ženy. Přestože dosahují stejného vzdělání a stejné praxe, bývají ženy znevýhodněny, a to jak v pracovním uplatnění, tak ve finančním ohodnocení.

Zlepšit šance nezaměstnaných nebo nezaměstnaností ohrožených žen chce projekt Rovnost žen, jehož realizátorem je Vzdělávací centrum Podkrušnohoří. „Český trh práce nenabízí dostatek flexibilních forem práce a zkrácených úvazků, které by mohly využívat právě ženy s dětmi. Přitom podíl nezaměstnaných žen, které by uvítaly tyto formy, neustále roste,“ říká Eva Kapicová ze Vzdělávacího centra Podkrušnohoří.
Projekt nabízí pomoc s hledáním pracovního místa, či přípravu na začlenění do trhu práce. Účastníci také mohou absolvovat některý z rekvalifikačních kurzů (Pracovník v sociálních službách, Chůva pro děti do zahájení školní docházky a další dle zájmu). Všechny aktivity jsou pro účastníky zdarma, navíc jim bude propláceno cestové z místa bydliště do místa realizace projektu.
Do projektu se mohou přihlásit ženy pečující o dítě do 15 let či jiné závislé osoby, ženy starší 55 let, či ženy, které jsou v evidenci Úřadu práce déle než pět měsíců. Dále i ženy evidované jako zájemkyně o práci.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video