Výměnný pobyt v Dánsku přinesl nová přátelství i cenné zkušenosti

Redakce 2017-05-07 00:28:00

Žatec, Dánsko (sš) Skupina studentů Obchodní akademie a Střední zemědělské a ekologické školy v Žatci se zúčastnila pod vedením Ivany Doktorové a Evy Chmelařové výměnného pobytu v Dánsku, který se uskutečnil začátkem dubna.

Studenti 1. až 3. ročníků navštívili soukromou školu Næsgaard Efterskøle v blízkosti malebného městečka Stubbekøbing na ostrově Falster. Měli možnost poznat jak zázemí a řád tamější internátní školy, tak i zažít přívětivou pohostinnost v jednotlivých dánských rodinách.
V rámci chodu školy se zapojovali do rozmanitých aktivit, kterým se dánští studenti kromě běžné výuky tradičních předmětů pravidelně věnují – výtvarná zručnost (výroba šperků, keramiky, malba a kresba za použití různých technik), hudební produkce, činnosti spojené s poznáváním a praktickým využíváním přírody, sportovní aktivity. V rámci pobytu v hostitelských rodinách byl program individuální, většinou byla jeho součástí návštěva hlavního města, která byla spojena s prohlídkou nejznámějších pamětihodností, s okružní plavbou či vyžitím v dánském zábavním parku Tivoli.
A protože se na projektu podílely rovněž dvě zahraniční školy, katolické gymnázium z Holandska a učňovská škola (obor kuchař – číšník) z Itálie, konalo se pod názvem „Challenge“ velké klání v mezinárodních týmech, a to v nádherném prostředí uprostřed lesů při mořském pobřeží, poblíž něhož se škola nachází. Pestré a zajímavé soutěžení zahrnovalo úkoly zaměřené na pohyb, paměť, orientaci v mapě a podobně.
Studenti se vrátili domů obohaceni mnohými poznatky z reálií Dánského království, někteří z nich uzavřeli nová přátelství, získali cenné zkušenosti při komunikaci v anglickém jazyce, udělali si obrázek o životních podmínkách a způsobu života v jiných zemích, především pak v Dánsku. Ivana Doktorová
+ foto: Na fotce jsou studenti třídy 3.L (lyceum), autorem fotografie je jedna z nich – Simona Janeková.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video