Laureáta festivalu získala Carmen ZUŠ Louny

Redakce 2017-05-14 00:49:00

Louny (jr) Základní umělecká škola Louny pořádala v Kulturním domě Zastávka v sobotu 29. dubna XI. ročník festivalu sborového zpěvu se zaměřením na využití Orffova instrumentáře „Hrajeme s Orffem“.    

Sbory přijížděly do Základní umělecké školy Louny již během dopoledne, kdy zároveň probíhaly zkoušky. Bubenické uskupení Suprkus vedené Jiřím Soukupem zahájilo festival v 11 hodin.
Na festival bylo přihlášeno šestnáct sborů, z nich se jeden omluvil. Na Zastávce zpívali: Sluníčko – MŠ ČSA Louny, Pastelka – ZUŠ Louny, Cvrčci – ZUŠ Postoloprty, Chorea pueri ustensis – Ústí nad Labem (mladší), Notičky – ZUŠ B. Smetany Plzeň, Otakárek- ZŠ a MŠ Otakara Jaroše Louny, Bleška – ZUŠ Postoloprty, Notičky – ZUŠ Louny, Blecha – ZUŠ Postoloprty, Kvítek – Louny, Chorea pueri ustensis – Ústí nad Labem (starší), Carmen – ZUŠ Louny, Sboreček + Senior Melody, Rosička – ZUŠ Stochov a Melodico – Soběslav. Porota měla velice těžký úkol. Ohodnotit sbory a vybrat laureáty.
Pěvecký sbor Notičky ZUŠ Plzeň získali titul Laureát mladší a diplom si odnesl za vyzrálý pěvecký projev a nápaditost celého vystoupení, za promyšlené, vtipné a hravé aranže skladeb a za vícehlasý zpěv a capella se zvláštní cenou pro stepařku.
Titul Laureát starší získal pěvecký sbor Rosička ZUŠ Stochov a diplom za to, že krom toho, že umí safra dobře zpívat i hrát, dokázali na nás přenést svou čirou radost z hudby a ze života. Děkujeme. Zvláštní cenu získal Ivo Novák za strhující klavírní korepetici.
Pěvecký sbor Carmen ZUŠ Louny, vedený Kateřinou Štolovou a Renatou Friedlovou, získal titul nejvyšší Laureát festivalu. Diplom si odnesl za velmi citlivé, stylově vkusné a precizní provedení všech skladeb, s důrazem na frázování, intonaci, dynamiku a promyšlené aranžmá.
Před vyhlášením výsledků i na úplný závěr hrál The Blueberries vedený Janem Stehlíkem.
Festival se konal pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, a podpořili ho Státní fond kultury ČR, Ústecký kraj, Nadace Život umělce a Město Louny.
Všichni strávili v Lounech příjemný den a již nyní se těší na 12. ročník v dubnu 2018.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video