Lubenec oplakává mrtvého chlapce

Jan Vnouček 2011-10-11 00:00:00

Lubenec – Zděšení a smutek. Jinak se nedají popsat pocity, které zavládly v Lubenci a okolí. Minulé pondělí tam utrpěl smrtelné zranění třináctiletý chlapec, který si šel navečer s kamarády zahrát fotbal.  Mladému fotbalistovi vzala život padající přenosná branka. Oživit se ho nepodařilo ani přes přivolaný vrtulník rychlé záchranné služby. V České republice je to již několikátý smrtelný úraz za podobných okolností.

„Na 13letého chlapce spadla kovová přenosná branka a udeřila jej do hlavy. Podle zatím dostupných informací se měl údajně hoch na této brance houpat a ta se poté převrátila. Zraněný chlapec na místě zemřel. Přesné okolnosti této tragické nehody jsou nyní předmětem dalšího vyšetřování lounských kriminalistů,“ uvedla Jaromíra Střelcová, mluvčí Policie ČR v Lounech.
Nešťastná událost se odehrála v areálu lubeneckého TJ Spartak. Podle sekretáře fotbalového oddílu Ladislava Vopata se tak stalo při volnočasové aktivitě bez dohledu trenéra či jiné dospělé osoby. Hřiště Spartaku je totiž běžně otevřené pro sportovní využití. „Přenosné branky na malou kopanou jsou zajištěné řetězy a odemykají se jen při oficiálních trénincích. Zbyla tam ale jedna ze starších, na kterou se chodilo kopat. Tu jsme zajistili masivními hřeby, ale bohužel se asi časem vyviklaly nebo podle některých tam už ani nebyly. Pravděpodobně je někdo vzal,“ přibližuje souhru nešťastných okolností Vopat, kterého se neštěstí osobně velmi dotklo, protože nadějný fotbalista hrál za lubenecké žáky.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video