Upoutávky na Region Podbořanska č. 19, který vychází ve čtvrtek 18. května 2017

Redakce 2017-05-17 10:32:00

  Hledá se výpomoc na templ. Spěchá! Krásný Dvůr (až) Zámek Krásný Dvůr stále hledá výpomoc na zajištění návštěvnického provozu v nově zrekonstruovaném gotickém templu s rozhlednou, který se pro veřejnost otevře již tuto sobotu. Pokud máte rádi památky a historii a baví vás práce s lidmi, je tato nabídka určena právě vám. „Rozšiřujeme svůj pracovní tým a hledáme nové kolegy, kteří by se chtěli podílet na zajištění návštěvnického provozu na nově zrekonstruovaném Novogotickém templu od června do října,“ zni výzva. Po uchazečích správa zámku požaduje mimo jiné komunikativnost, samostatnost, týmového ducha. Hlubší znalost historie a dějin umění je vítána a výhodou je aktivní znalost německého či anglického jazyka, případně kombinace více cizích jazyků. Zájem je o lidi, kteří počítají s dlouhodobou spoluprací, minimální délka činnosti je jeden měsíc.    

sirem-kafka-nahled Franz Kafka opět lákal do Siřemi
Siřem (až) Franz Kafka a jeho vztah k Siřemi – to bylo téma přednášky, která se uskutečnila v sobotu 13. května od 18 hodin v Siřemi v prostorách bývalé školy.
Povídání, které bylo určeno převážně pro místní obyvatelstvo a chalupáře, organizoval spolek Siřem Franze Kafky za podpory osadního výboru a místního sportovního klubu. Zajímavé setkání přilákalo do budovy, kterou mimochodem F. K. zachytil ve svém románu Zámek, zhruba čtyři desítky lidí – několik zastupitelů města Blšan, zástupce spolku Přátelé Soběchleb a ze spolku Sv. Václava, patrona české země.

zus-vystupovala-pred-hasici-nahled Umělecká škola se má čím pochlubit
Nově nabízí taneční kurzy pro děti od tří let a hru na příčnou flétnu a hoboj
Podbořany (až) ZUŠ Podbořany je v plném pracovním proudu před blížícím se koncem školního roku. Nejen, že školu čeká v jeho závěru řada oprav a úprav, ale jsou to zejména veřejné akce, které škola organizuje s cílem oživovat kulturní povědomí ve městě. Již ve středu a čtvrtek 24. – 25. května umělecká škola zve všechny na Dny otevřených dveří. Tam se mohou zájemci informovat o možnostech studia v ZUŠ.

Hasičská sláva
Na den přesně – 13. 5. 2017 – oslavili členové SDH Lubenec 145. výročí založení Hasičského sboru v Lubenci, jak bylo potvrzeno Státním okresním archivem v Karlových Varech. Oslava se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Vše začalo průvodem hasičů a vozidel včetně historických strojů. Za svou dlouholetou práci pro SDH byli starostou OS HZS Jiřím Hencem vyznamenáni Václav Benda, Václav Fišer a David Hadač. Za mezinárodní spolupráci Olaf Artl, Jonas Weichelt, Jitka Holá, Václav Hadač a Dana Šašková. Více z oslav přineseme v dalším čísle Regionu.

Májka ve městě letos není
Podbořany (až) Neobvykle prázdné je letos místo u Masarykova náměstí v Podbořanech, kde se každý rok předtím vyjímala májka. Po dlouhých letech totiž tento rok májku dobrovolní hasiči nepostavili. Původně ji měli zdvihnout při slavnosti 30. dubna, ale nakonec tento plán museli změnit, protože během uvedeného víkendu zasahovali při náhlém požáru myslivny ve městě. „Po páteční členské schůzi jsme se shodli, že letos už stavění májky neproběhne. Mrzí nás to, ale bohužel je to tak,“ potvrdil František Houdek, jednatel SDH Podbořany s tím, že za daných okolností by hasiči očekávali spíš pochopení, než kritiku z řad veřejnosti. „Velice se omlouváme za nesplněnou tradiční akci stavění májky, ale byli jsme povolání na nepříjemnou událost, kterou máme na starost až do ranních hodin zítřejšího dne,“ hlásili hasiči v neděli 30. dubna. Poté se ještě snažili najít náhradní termín, ten ale nakonec nenašli.

Nejvíce pracujících má Vroutek
Okres Louny, Podbořansko (až) Nezaměstnanost v okrese Louny během března a dubna výrazně klesla, práci si na jaře našly stovky lidí. Zatímco v závěru února Úřad práce evidoval přibližně 4,5 tisíce nezaměstnaných, na konci dubna jich bylo 4100.
Nezaměstnanost v okrese Louny klesla z březnových 6,8 procenta na dubnových 6,4 procenta. Je tak nejnižší za poslední roky.

mirek-svarc-zahraje-divadlo-nahled V jedné z rolí místní rodák
Podbořany – Sobotní večer 20. května bude patřit v kulturním domě v Podbořanech divadelnímu představení Sráči a hráči. V Podbořanech tuto hru o dvou dějstvích zahrají herci z pražského divadla Maškara. Dvě drsné komedie o tom horším v nás, o životě, jaký je. „Možná vás svezeme na kolotoči a možná ukážeme temná místa v divadle. Trocha špíny, kapka krve. Snad to přežijeme!“ zní jejich výzva. V jedné z rolí (Andrášek) se představí Mirek Švarc, rodák z Podbořan. „Těší mne, že budu hrát ve svém rodném městě, a rád uvidím v hledišti publikum, které je mi obzvlášť milé a blízké,“ říká Mirek.

Mladí zdravotníci z Lubence jsou nejlepší v okrese
Louny, Lubenec (až) V parku T. G. Masaryka v Lounech 10. května proběhla soutěž družstev mladých zdravotníků pořádaná Okresním sdružením ČČK Louny. Družstva z jedenácti základních škol okresu plnila na stanovištích úkoly ze znalostí první pomoci a ošetřování zraněných osob.  Žákyně Masarykovy základní školy v Lubenci vybojovaly v konkurenci dalších 9 družstev prvenství v obou kategoriích a budou reprezentovat okres Louny v krajském kole této soutěže 26. května v Jablonci nad Nisou! Druhé i třetí místo ve starších družstvech patřilo školákům z Kryr. „Velké poděkování za skvělou reprezentaci ZŠ Lubenec patří mladšímu družstvu ve složení Nikola Korfová, Simona Bendová, Tereza Michalcová, Nikola Ďurišová a Miluše Vargová a staršímu družstvu ve složení Zuzana Michelová, Barbora Mariana Černá, Barbora Svejkovská, Barbora Vrbíková a Simona Zatloukalová. Všem dětem náleží obrovské poděkování za vynikající výkony a vzornou reprezentaci lubenecké školy a přejeme hodně úspěchů v Jablonci,“ pochválila a popřála učitelka Dana Šašková.

Hasiči převzali medaile na zámku
Krásný Dvůr (až) Starosta obce Krásný Dvůr Zuliko Vychytil a kastelánka státního zámku Michaela Hofmanová se spolu se zástupcem zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra zhostili minulou středu 10. května milé povinnosti při slavnostním předávání medailí Hasičského záchranného sboru České republiky Za věrnost II. a III. stupně. Třiceti profesionálním hasičům z celého kraje ve velkém sále krásnodvorského zámku předal medaile náměstek ředitele HZS Ústeckého kraje Martin Laníček. Služební medaile III. stupně se udělují po desetileté službě a medaile II. stupně po dvacetileté službě, za její vzorný výkon.

Mladý řidič zahynul při nehodě u Ležek
Ležky (pčr) Čtyřiadvacetiletý řidič osobního automobilu Fiat nepřežil v sobotu 13. května v pět hodin ráno dopravní nehodu u obce Ležky nedaleko Lubence. Osudnou se mu stala srážka s protijedoucím Fordem Transit.
„Nehoda se stala na silnici R6. Mladý řidič vjel z prozatím neznámých důvodů do protisměru, kde se střetl s Fordem Transit. Byl na místě mrtvý," sdělila Šárka Poláčková, tisková mluvčí krajského oddělení Policie ČR.

Zahradní slavnost odmoderuje opět Bernatský
Moderátorem Zahradní slavnosti Psychiatrické léčebny v Petrohradě i letos bude Vojtěch Bernatský, stejně jako předchozí ročníky. Zahradní slavnost se uskuteční v sobotu 17. června. „Vojta Bernatský jako moderátor se nám velice osvědčil, už jenom on samotný je tahák, dále vystoupí mažoretky, Clarinet Society, Las Vegas, Martin Maxa s kapelou, Věra Martinová, Dechovka plzeňské konzervatoře. Návštěvníky čeká zajímavý a pestrý program,” láká do areálu léčebny ředitel PL Petrohrad Ladislav Henlín.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video