Platit na děti se rodičům nechce

Redakce 2011-10-11 00:02:00

Rakovník – Podle předsedy soudu Okresního soudu v Rakovníku Marcela Lehečky je v současné době nejtypičtější trestnou činností trestný čin zanedbání povinné výživy. „Je to trestný čin, který je v poslední době projednáván nejen u zdejšího soudu, ale i dalších okresních soudů,“ říká Marcel Lehečka. „Souběžně s tím je velmi rozšířený  další trestný čin –  ohrožení pod vlivem návykové látky, to znamená řízení motorového vozidla v situaci, kdy má řidič nad jednu promile alkoholu v krvi,  nebo pod vlivem jiných omamných látek,“ dodává předseda rakovnického soudu. 

S tím podle něj úzce souvisí trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí – v okamžiku, kdy je například uložen zákaz činnosti, převážně řízení motorových vozidel –  nerespektování tohoto zákazu. „Další typickou a v poslední době v Rakovníku rozšířenou trestnou činností je dealování drog,“ uvádí Marcel Lehečka. „Myslím, že je to výrazem dobré práce policie,“ říká. Rozšířené a pro současnou dobu typické je i neoprávněné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jejich držení. „A v neposlední řadě všechna ublížení na zdraví,“ vypočítává Lehečka. „Současná neúcta ke zdraví člověka a vůbec lidskému životu je alarmující. Z banálních příčin se napadají lidé a násilí je poměrně intenzivní,“ říká.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video