Upoutávky na Region Podbořanska č. 20, který vychází ve čtvrtek 25. května 2017

Redakce 2017-05-24 11:45:00

Ředitelem školy bude Jiří Marhold Podbořany, Ústí n. L. (až) Rada Ústeckého kraje rozhodla minulý týden o jmenování na místo ředitele Gymnázia a Střední odborné školy v Podbořanech. Do této funkce má nastoupit k 1. červenci Jiří Marhold.    

start-98-18601343-2301960396497570-1841289666-n-nahled Slunce, seno… a Cesta z města
Blšany (až) Slunce, seno aneb báby na kolech – to bylo téma letošního 6. ročníku cyklistické Cesty z města, výletu na kolech plného zážitků a úkolů, který uspořádali v sobotu blšanští patrioti. Na start se postavili nejen báby (Kelišová (Radka Fišerová), Matoušková (Jiří Kulhaj), ale i předseda Rádl (David Široký), Venca Konopník (Rostislav Nechuta), Miluna (Renata Hrčková), pan Škopek (Jarda Sládek), farář Otík (František Šanda, Vladimír Machyna) a další dospěláci i děti v převleku babky. Hromadný start (i cíl) byl na náměstí v Blšanech u pivnice u Kachny. Tam také všechny čekala jízda v posteli i šipky. Postel na kolečkách vlastnoruční výroby Pepy Fišera si užili jak děti, tak i dospělí. „Děkujeme Kamilovi a Ládíkovi, Lence a Romanu Eisenhamerovým ze Soběchleb, Pepovi Fišerovi (za připravenou postel na kolečkách, lanovku, upečené králíky), Mstislavu Herblichu ze Siřemi, který provedl celým statkem a poskytl zázemí, doprovodnému vozidlu – Drahušce Gramskopfové, mojí mamince Boženě Vacíkové, městu Blšany. Díky všem, kteří náš spolek podporují, výtěžek z akce půjde na opravu kaple,“ vzkázala za organizátory Radka Fišerová.

Tělovýchovná jednota odložila oslavy na podzim
Podbořany (až) Výkonný výbor Tělovýchovné jednoty Tatran Podbořany se na jaře sešel na schůzi, kde probíral mj. přípravu valné hromady a program hlavní události letošního roku – oslav 90. výročí TJ Tatran Podbořany. „Chceme pozvat ministryni školství, mládeže a tělovýchovy, samozřejmě starostu a místostarostu města, plánování oslav se nám trochu zkomplikovalo, z plánovaného jarního termínu to bude nejspíš podzimní,“ řekl předseda TJ Tatran Podbořany Augustin Karvay. Důvodem jsou zdravotní problémy některých členů výboru tělovýchovné jednoty. K devadesátinám TJ Tatran se připravuje také publikace o její historii, jejíž vydání se ovšem také zdrželo z organizačních důvodů.

templ-foto-2-nahled Navštivte templ a vystoupejte. Zdarma!
Krásný Dvůr (až) Novogotický templ v zámeckém parku bude již tento čtvrtek zpřístupněn pro obyvatele Krásného Dvora a okolí.

 

mini-21-5-2017-3-18643712-1350092271733010-231685208-n-nahled Tanečníci bojovali o mistrovský titul
Podbořany (až) Vrcholem letošní taneční sezóny podbořanského TK Power of Dance byla účast na mistrovství ČR – Czech Dance Tour. Účastnili se ho tanečníci z kategorie dětí, kteří na zemském kole 30. dub-na získali titul mistři Čech a postoupili na mistrovství republiky. To proběhlo ve stejné Sportovní hale v Chrudimi uplynulou sobotu 20. května a tanečníci na něm získali titul vicemistři republiky. Postup na mistrovství republiky vybojovali i tanečníci z kategorie mini, a to 1. května, kdy se stali vicemistry Čech. V neděli 21. května v Mladé Boleslavi bojovali také o mistrovský titul, ale v této soutěži již nestačí umět tančit a mít skvělé vystoupení, ale taky tak trošku štěstí. To malinko chybělo a tanečníci získali v republikové soutěži pěkné 4. místo.

img-6248-nahled Senioři si opět s chutí zasoutěžili. Na zdraví!
Podbořany (až) Šestnáctý ročník, patnáct družstev, čtrnáct domovů, jedenáct disciplín – to jsou některá čísla letošního tradičního květnového klání, které Domov pro seniory v Podbořanech uspořádal uplynulou středu. Jednalo se již o 16. ročník Soutěžního klání, kterého se letos zúčastnilo 15 družstev z celého kraje (14 domovů a jedno družstvo seniorek z Vroutku).

 

Staročeské máje ve Vroutku rozparádila kapela Elements
Vroutek (až) Tradiční Staročeské máje si připomněli v sobotu 20. května také obyvatelé Vroutku. Tak jako každý rok se i letos brzy ráno sešli mladí májovníci, aby společně v doprovodu kapely ve složení pánů Hajného, Karáska, Lněníčka a Premuse, procházeli celým městem.

Knihovna chystá revizi fondu, v září zavře
Podbořany (až) Městská knihovna v Podbořanech chystá velkou revizi knižního fondu. Spočítat, protřídit a zaevidovat tam musejí přes čtyřicet tisíc položek, což není možné udělat při běžném provozu. Podbořanská knihovna proto na tři týdny zavře, konkrétně to bude od 1. do 22. září.

 

Dvě cesty v libyňském kostele
Libyně (jk) V kostele sv. Jiljí v Libyni u Lubence probíhá výstava fotografií Jiřího Svejkovského a Libora Michalce. Výstava představuje dvě cesty, kterými se lidé mohou vydat v souvislosti s hrozbou úložiště jaderného odpadu u Lubence. V prvém případě je to cesta nesouhlasu s geologickými průzkumy a aktivního boje za zachování unikátního přírodního prostředí, v druhém případě se jedná o cestu lhostejnosti k tomu, co se v okolí Lubence, Blatna a Tisu v rámci vyhledávání vhodné lokality pro radioaktivní skládku připravuje. Na jedné straně je možné shlédnout fotografie krásné krajiny v okolí Lubence, skalnatých svahů, lesů a chráněných až kriticky ohrožených druhů rostlin i zvířat. Na straně druhé pak ilustrační snímky zachycující plánované geologické práce, které by se musely provést během sedmi let, než bude vybrána konečná lokalita pro hlubinné úložiště radioaktivního odpadu.

Spolek uspořádal koncert a výstavu, nyní zve na společný úklid u památníku
Stebno (jt, až) V polovině dubna se lidé ve Stebně již tradičně sešli při oslavách Velikonoc v tamním kostele Jana Křtitele, a to díky Okrašlovacímu spolku Stebno 2020. Při zahájení zazněl pozdrav všem přítomným od Luďka Rejchrta, který spoluzakládal tradici setkávání, jenž připomněl podstatu Velikonoc a význam křesťanských hodnot pro naše životy v současné složité době. Celé setkání by se dalo popsat velmi stručně: hojnost zúčastněných sousedů, velmi milá přítomnost věrných přátel z Kryr, Blatna, Podbořan, dostatek výborného občerstvení, o které se postaraly sousedky ze Stebna, za což jim patří veliký dík.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video