Nový Zéland na kole s dětmi

Redakce 2017-05-28 00:55:00

Žatec (rd) Téměř po čtyřech letech se do Žatce vrátili manželé Monika a Jirka Vackovi, aby se při cestopisné přednášce v knihovně podělili o své dojmy a zážitky, tentokrát z Nového Zélandu.

Cyklocestovatelé se poznali v roce 2007 a jejich osudy se definitivně spojily začátkem dalšího roku při první společné cestě po jihu Afriky, tehdy ještě s batohem na zádech. Jejich „cyklo – expediční kariéra“ se začala psát o rok později, kdy poprvé odletěli s koly za oceán, konkrétně na Kubu. Překážkou k dalším cestám nebylo později ani narození dětí. Koncem roku 2015 odletěli jedenáctiměsíční Péťa a tříletá Bára spolu s rodiči na Nový Zéland. Přistáli v Christchurch na Jižním ostrově a ve vozíku za tatínkem dojeli až na nejsevernější bod Nového Zélandu Cape Reiga. Najeli 4010 kilometrů a noci trávili převážně ve stanu. Pro rodiče to byla tentokrát úplně jiná dimenze cestování, kdy odpočinek téměř neexistoval, ale i tak to pro ně byla nezapomenutelná cesta, která skončila po třech měsících na Severním ostrově v Aucklandu. Poutavou přednášku, která proběhla v přednáškovém sálku knihovny ve středu 26. dubna, doplnili sympatičtí cestovatelé promítáním fotografií a krátkých videí.
Tento týden se knihovna připojí k žatecké Muzejní noci, a tak zde v pátek 19. května od 17 do 20 hodin proběhne výprodej knih a tvoření pro děti i dospělé. Ve středu 31. května od 16 hodin můžete do přednáškového sálku zavítat na další setkání s odborníkem. Pro velký zájem dorazí znovu Iveta Fišerová, které přítomné seznámí s technikami emoční svobody.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video