Jíme chutně a zdravě: recepty Jarmily Hokrové. Pohanka se zastřeným vejcem

Redakce 2017-05-30 13:55:00

Dnešní doba si žádá, abychom s přípravou jídla neztráceli čas. Chceme mít všechno rychle a jednoduše. Proto saháme po instantních potravinách. Problém je v tom, že instantní potraviny jsou průmyslově nešetrně zpracovávané a při tom se ničí spousta živin. Takže ve výsledku máme sice rychlé jídlo, dostatek kalorií, ale málo vitamínů a minerálů.

Přitom existuje potravina, kterou uvaříte velice rychle, ale bohužel ji moc často nepřipravujeme. Je to pohanka. Z vlastní zkušenosti vím, že uvařit si čerstvou pohankovou kaši je stejně časově náročné, jako když jsem zkusila tu instantní. Pohanka je i skvělá příloha, stačí ji trochu obohatit o zeleninu a máte skvělé jídlo. Pokud pohanku ještě neznáte, vyzkoušejte tento recept.
Pohanka se zastřeným vejcem. Na 2 porce budete potřebovat: Pohanku – 150 g, Řepkový olej – 1 lžíci, Cibuli – 150 g, Červenou papriku – 100 g, Pórek – 100 g, Sůl, Pepř, Bobkový list,  Stroužek česneku – 1 kus a Vejce – 4 kus. Do hrnku dejte vařit vodu – přibližně 400 ml. Když začne vřít, vsypte do ní propláchnutou pohanku, přidejte bobkový list, stroužek česneku a špetku soli, přikryjte poklicí a nechte 3 minuty vařit. Potom vypněte zdroj tepla a pod poklicí nechte ještě přibližně 5 min. stát. Mezi tím očistěte a nakrájíme zeleninu a osmahněte ji na trošce oleje. A dejte vařit vejce. Můžete je udělat jako zastřená vejce, nebo je uvařit naměkko. Hotovou pohanku promíchejte se zeleninou, osolte, opepřete a podávejte s vejci.
Výživová hodnota: 489 kcal, 16 g tuky, 22 g bílkoviny, 62 g sacharidy, 6 g vláknina.
Vlastnosti receptu: Recept obsahuje optimální množství bílkovin, sacharidy s nízkým GI a malé množství tuků. Jako bonus tu máte bohatý zdroj rutinu a jídlo, které uvaříte do půl hodiny. Neobsahuje lepek a je vhodné pro diabetiky.
Existuje nepřeberné množství diet, a možná už jste jich pár také vyzkoušeli. Ale která je ta nejlepší pro vás? Každý člověk je jiný, každý má jiný životní styl, ale také jiné chutě. A proto i váš jídelníček by měl být ušitý na míru právě vám. Využijte možnost konzultace ZDARMA. Objednejte se na telefonu 777 151 594, nebo e-mailem – jarmila.hokrova@seznam.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video