Ječné kroupy Minulý týden jsme vařily rychle a jednoduše – z pohanky. Dnes vám chci představit jinou potravinu. Stejně zdravou, jen s tou přípravou to bude trochu náročnější. Dnešní potravinou jsou ječné kroupy. Znáte je? A jíte je? Přesto, že ječmen u nás hojně pěstujeme, používáme ho spíš na pivní slad. Přitom to není tak dlouho, kdy byly kroupy běžnou součástí jídelníčku. Tím, že jíme málo ječných krup, se dost ochuzujeme. Kroupy jsou totiž bohatým zdrojem minerálních látek a vitamínů. Obsahují látky, které snižují krevní cukr a také pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. A mají také zahřívací efekt. Je vám stále zima? Přidejte do svého jídelníčku kroupy.
Napsal(a): Redakce
Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz
Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz
Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!
Přehrát videoVe středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...
Přehrát video