Upoutávky na Žatecké noviny č. 22, které vycházejí v úterý 6. června 2017

Redakce 2017-06-05 13:20:00

Nemocnice shání lékaře Sono a CT jen pro akutní pacienty Žatec (mch) Dostat se na vyšetření CT či sono je v Žatci téměř nemožné. I když město v minulých letech vynaložilo okolo 300 miliónů na rekonstrukci nemovitostí a koupi CT podpořilo, chybí lékařský personál.  

006-nahled Bubeníkem v každém věku
Žatec (mch) Své umění hry na drumbeny předvedli divákům na prvním ročníku Bumfestu jak děti, tak senioři.
O tom, že věk při hře na drumbeny, tedy speciální bubny z lepenky a dřeva, nehraje žádnou roli, se minulou středu přesvědčili návštěvníci v žateckém Dvoře U Svatého Jakuba. Své umění tam předvedli klienti domovů pro seniory ze Žatce i Podbořan, děti ze žateckých mateřských škol a žáci šestého ročníku lubenecké Základní školy Masarykova. Na drumbeny děti bubnovaly nejen do rytmů písní a básniček, ale předvedly, jak prší, dupe slon, či cupitá myška, anebo dokonce jak se plazí had. Všichni účinkující si hru a zpěv náležitě užívali a diváci je za to odměnili zaslouženým potleskem.

Koupaliště se chystá na další sezónu
Žatec (mch) Přípravy na zahájení nové sezóny na žateckém koupališti jsou v plném proudu. Provoz bude zahájen příští pátek 16. června, a tak práce nyní finišují. Zaměstnanci technických služeb již tři týdny pilně pracují, sekají trávníky, myjí dlažbu, instalují odpadkové koše, upravují sportoviště, zkrátka chystají zázemí pro budoucí návštěvníky. Bazény už jsou napuštěné po okraj, jen do nich skočit. Stánek s občerstvením si na letošní léto pronajal od města Žatecký pivovar, takže nebude chybět ani chlazené pivo či limonáda. Nejen mládež, pak má k dispozici zdarma připojení k internetu, a tak všichni můžou být nepřetržitě on-line. Otevírací doba ani ceny vstupného se proti loňskému roku nijak nezměnily.

Dětské hřiště
Projde v létě opravou
Žatec (mch) Revitalizaci dětského hřiště v žatecké ulici Svatováclavská schválili radní na svém posledním květnovém zasedání.

009-nahled Pohár prezidenta a Junior Cup soutěž kynologů záchranářů
Žatec, Chbany (mch) Své schopnosti si poměřili záchranářští kynologové. Minulý víkend museli psovodi předvést nejen, jak je jejich psi poslouchají, ale i to, jak s nimi spolupracují, pokud jde o záchranu lidských životů.

Zateplí dvě školky
Žatec (mch) Město Žatec se chystá zateplit mateřské školy Fügnerova a Otokara Březiny. Náklady na realizaci jsou odhadovány ve výši 60 tisíc v prvním a na 150 tisíc ve druhém případě.  Práce budou spočívat hlavně ve výměně oken a zateplení fasády. Začít by měly během léta a jejich ukončení je naplánováno nejpozději na konec letošního roku. Na obě dvě investice získalo město dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

Začnou kopat i ve Velichově
Velichov (SVS, mch) Další rekonstrukce vodovodu, při které vodaři vymění 155 metrů vodovodního potrubí, bude ve Velichově zahájena během příštích několika málo dnů.
„Ve Velichově je veden vodovod z lineárního polyetylénu vnitřního průměru 50 mm. Řad byl uveden do provozu v roce 1981. Je v nevyhovujícím technickém stavu a poruchový, proto Severočeská vodárenská společnost rozhodla o jeho výměně. Řad je veden v hloubce do dvou metrů v místní betonové komunikaci. V souběhu vedená kanalizace z PVC vnitřního průměru 250 mm z roku 2003 je v dobrém stavu a výměnu nevyžaduje,“ popisuje důvody rekonstrukce tiskový mluvčí severočeské vodárenské Jiří Hladík.

Společnost Yanfeng chystá rozšíření výroby
Triangle (tz) Společnost Yanfeng, vyrábějící plastové a pryžové výrobky pro automobilový průmysl, plánuje v Žatci, v zóně Triangle, a v Plané nad Lužnicí rozšířit výrobu systémů pro interiéry automobilů, v Plané zároveň vybudovat Lighthouse centrum pro region Evropy a Afriky.

Rekonstrukce zdárně pokračuje
Žatec (mch) Žatecké náměstí Poperinge pomalu mění svou podobu. Práce, které začaly koncem března, by podle plánu měly skončit již v první polovině července a město vyšly na více než šest a půl miliónů korun.

Závěrečný koncert zaplnil divadlo
Žatec (mch) K celorepublikovému happeningu základních uměleckých škol pod názvem ZUŠ Open, se v úterý 30. května připojila i žatecká Základní umělecká škola.
„K této veřejné produkci se přihlásily skoro všechny základní umělecké školy v České republice a podpořily jí různými akcemi. Naše škola proto pořádala v žateckém divadle „Závěrečný koncert“, na kterém se představili žáci všech čtyř oborů – hudebního, tanečního, výtvarného i literárně dramatického,“ říká zástupkyně ředitelky Alžběta Urbancová.

Budoucí zemědělci složili i praktickou část maturit
Žatec (SZŠ, mch) Praktickou i teoretickou část maturit mají za sebou studenti žatecké Střední zemědělské školy, kteří studovali obory Ekologie a Agropodnikání. Jejich maturita se skládala z části teoretické a praktické a studenti jí zvládli během předposledního květnového týdne.

Programátorský kroužek boduje
Žatec (mch) Kroužek se stejným názvem jako počítačový program, se kterým se děti učí pracovat, tedy Baltík, se úspěšně rozrůstá a boduje v programátorských soutěžích v celé republice. Od roku 2009 jej úspěšně vede Martina Moravcová pod záštitou žateckého spolku Budík. Baltík je výukový multimediální programovací a kreslící nástroj pro děti a mládež, rozvíjející logické myšlení a tvořivost. Děti se s jeho pomocí naučí ovládat počítač, základy algoritmizace a programování.

Rodinné poradenství, besedy i pomoc odborníků
Žatec (mch) Lidem, kteří se ocitli ve složité rodinné situaci pomáhá žatecké Sociální centrum Sedmikráska. Pokud zrovna řešíte rozchod s partnerem, tíživou finanční situaci, anebo vám jen přišel dopis z úřadu, kterému nerozumíte, pracovnice sociálního centra vám rády pomohou.

Pomoc ženám při hledání práce
Žatec (mch) Nový projekt na podporu žen odstartovalo v květnu Vzdělávací centrum Podkrušnohoří. Projekt nese oficiální název Rovnost žen na trhu práce v okrese Louny a je dotovaný evropským sociálním fondem a státem. Celkem bude mít osm cyklů, přičemž nyní již začal první, který navštěvuje deset žen. Druhý cyklus, pak bude v Lounech, se kterým se bude Žatec střídat.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video