Upoutávky na Region Podbořanska č. 22, který vychází ve čtvrtek 8. června 2017

Redakce 2017-06-07 12:19:00

  Filmový festival Medicfilm počtyřicáté Letos nabízí silné i smutné příběhy Podbořany (až) Od pondělí 5. června do pátku 9. června probíhá v kině v Pod-bořanech tradiční festival Medicfilm. Letos je to již 40. ročník. Filmový festival nabídne v klasickém čase vždy od 19.30 celkem pět filmů. „Dva filmy jsou zaměřeny na sociální problematiku, dva jsou na lékařské téma a jeden je válečné drama, který měl 1. 6. premiéru. Takže horká novinka. Snažím se vždy zařadit do programu filmy s lékařskou tématikou nebo alespoň tomuto žánru blízké, většinou sociálně zaměřené,“ říká vedoucí kina Martin Cyprian.  

Další studenti mají svá maturitní vysvědčení
Podbořany (až) V pátek 2. června v zasedací síni městského úřadu v Podbořanech převzali svá maturitní vysvědčení žáci Gymnázia a Střední odborné školy v Podbořanech. Konkrétně se jednalo o žáky čtvrtého ročníku maturitních oborů Strojírenství a Gastronomie a druhého a třetího ročníku nástavbového studia oboru Podnikání (denní i dálková forma studia). Fotogalerie z předávání zde.

Nadšené bubnování
Žatec, Podbořansko (až) Klienti Domova pro seniory Podbořany a žáci 6. třídy Masarykovy ZŠ z Lubence se zúčastnili v Žatci Bumfestu – festivalu bubnování na drumbeny.
„Naši klienti se scházejí již přes rok a vždy se na tato setkání velmi těší. Setkání probíhají pravidelně každý čtvrtek odpoledne. V měsíci květnu měli možnost se těchto hodin zúčastnit i rodinní příslušníci či známí. Na „bubínky“ chodí 10 až 12 klientů. Z prvního Bumfestu přijeli nadšení, moc se jim líbila i ostatní vystoupení a za zmínku stojí také prostory, kde se vše odehrávalo. Naši „bubínkáři“ také zahajovali loňské soutěžní klání a vystupovali pro ostatní klienty na tradičním vánočním poděkování. V loňském roce se také ukázali široké veřejnosti na Podbořanských letních slavnostech,“ přiblížila sociální pracovnice DpS Zuzana Příhodová.

Děti slavily: pohádky, tanečky, lano, hasičská pěna
Podbořansko (až) Lubenečtí uspořádali dětský den již poslední květnovou sobotu, a tak si spousta dětí dostala dárky ke svému svátku v předstihu. Na startu u starého rybníka je vítali vodníci a cestou na fotbalové hřiště další pohádkové bytosti. V cíli na děti čekalo malování na obličej, diskotéka i opékání buřtů.

novinar-95-nahled Podbořanský novinář oslavil 95 let
Podbořany (až) Takového výročí a v tak dobré kondici se dočká málokdo. Krásné 95. narozeniny oslavil 18. května Rostislav Hlaváček, jehož jméno možná stále u Podbořanských rezonuje. Tento Volyňský Čech se otiskl do veřejného a kulturního života Podbořan jako málokdo. Přestože původně absolvoval učitelský ústav, hlavní životní náplň našel jinde. Už ve čtrnácti letech, když ještě žil na Volyni, napsal svůj první článek, a to se v budoucnu mělo stát tím, co ho nejvíc těší.

Starosta poradí s čističkami
Stebno (až) Čistička odpadních vod do každého čísla popisného ve Stebně. Tak zní téma diskusního podvečera, na který do tamní hospody zve tento pátek všechny Stebeňáky okrašlovací spolek Stebno 2020.

Páté narozeniny
Lubenecká kapela Modrá kost slaví 5. narozeniny a u té příležitosti zve v sobotu 10. června na hudební večer do Kulturního domu v Lubenci. Koncert kapely a hostů, ženského pěveckého sboru Lubínek, folk-country skupiny Vrak z Prahy a mladých hudebníků, kteří zahrají na klavír a dechové nástroje, začíná v 18 hodin.

Chystají sraz rodáků
Soběchleby (až) Setkání Soběchlebáků – rodáků, pamětníků, přátel obce a vůbec všech, které dění v Soběchlebech a jejich historie zajímá, chystá spolek Přátelé Soběchleb. „Na četná přání spoluobčanů jsme se rozhodli uspořádat ve spolupráci s osadním výborem naší obce setkání Soběchlebáků. Program je zatím ve fázi příprav a jednání, nicméně už dnes vám můžeme slíbit bohatou výstavu historických fotografií, mnoho zajímavých informací a dobrou zábavu,“ říká předsedkyně spolku Dáša Břehovská.

V nové jídelně letní bonus
Zhruba rok funguje zrekonstruovaná jídelna pro zaměstnance ve firmě Logit v Hlubanech. „Z jídelny mám radost, jsem na ni pyšný a funguje výborně. Rozšířili jsme otvírací dobu tak, aby si naši zaměstnanci při odchodu z noční směny mohli v jídelně nakoupit základní potraviny domů. Tato služba je velmi využívaná a vítaná. Dále na léto od 1. 6. jsme připravili jako bonus pro zaměstnance ke každému obědu salát zdarma. Na podzim loňského roku jsme se připojili k projektu Podnik podporující zdraví. V jeho rámci nabízíme několik novinek našim zaměstnancům v oblasti zdravého stravování. Jednak se pokoušíme nenásilnou formou poskytovat informace o zdravém stravování a zavedli jsme „Ovocné dny“, kdy zaměstnancům poskytujeme jednou měsíčně vybrané ovoce zdarma a v neposlední řadě máme vždy v pondělí a ve středu jedno jídlo z menu, které splňuje požadavky na zdravou a vyváženou stravu,” uvedl ředitel firmy Logit Martin Chlup.

V Podbořanech se to hemžilo vozidly s anténami
Podbořany (až) V Podbořanech si dali dostavení od 24. do 28. května radioamatéři – členové DIG. DIG klub sdružuje radioamatéry celého světa, specializující se na sbírání radioamatérských diplomů. Na setkání do-razilo 115 radioamatérů ze čtyř zemí. Oproti předchozímu setkání v roce 2013, kdy se sešlo 169 radioamatérů z 9 zemí, to byl citelný pokles, i proto, že v současné době jsou v Podbořanech omezené ubytovací kapacity. Účastníci naplnili i motorest v Blšanech, několik lidí bylo ubytováno na GSOŠ v Podbořanech, Pod Zámkem v Krásném Dvoře, v restauraci TOM ve Strojeticích a v prostorách Tatranu stálo sedm kempinkových vozů.

Noc kostelů je tu – také na Podbořansku nabídne rozmanitý a krásný program
Podbořansko (až) Za dne jim byla záštitou, noc prozářila hvězdami. Tento biblický verš z knihy Moudrosti je mottem letošní Noci kostelů, která se uskuteční v pátek 9. června. Program Noci kostelů nyní v České republice připravuje přes 1200 kostelů a modliteben. V našem regionu se do ní zapojí zejména na sedmi místech – po dvou v Podbořanech a ve Vroutku, dále v Očihově, Petrohradě i v Libyni.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video