Upoutávky na Žatecké noviny č. 23, které vycházejí v úterý 13. června 2017

Redakce 2017-06-12 13:20:00

  Auditoři do teplárenské nastoupí už ve středu Žatec (red) Dohady žateckých zastupitelů a veřejnosti okolo Žatecké teplárenské by měly co nevidět skončit. Světlo do hospodaření městské společnosti by měl vnést forenzní audit. Za částku 1.1 milionu ho provede renomovaná auditorská společnost Ernst&Young Audit, která uspěla ve vypsaném výběrovém řízení. Rada města, která o vítězi rozhodla, vybírala ze čtyř nabídek. „Audit jsme požadovali již více než před rokem, ale někteří zastupitelé to nechtěli slyšet. Tehdy bylo možné některé škody minimalizovat. Bohužel ke změně názoru zastupitelů došlo zřejmě až v souvislosti se šetřením policie."sdělil Žateckým novinám radní Jaroslav Hladký.    

008-nahled Předškoláci se loučili
Do vzduchu letělo padesát dva balónků
Žatec (mch) Konec školního roku už je v dohledu a děti se těší na prázdniny. Některé z nich se ale těší o něco víc, v září z nich totiž budou školáci, a tak je třeba aby se se svojí školkou pěkně rozloučily. Jedno hezké loučení s předškoláky pořádá již čtyři roky pod názvem „Kytičková slavnost“ i Mateřská škola U Jezu.

027-nahled Děti rozjasnily seniorům den
Žatec (mch) Radost klientům žateckého Domova pro seniory udělal dětský den, který domov organizoval pro jejich vnoučata a leckdy i pravnoučata. Děti svým elánem a soutěžním zápalem rozjasnili seniorům den. Spokojení tak byli všichni. „Velmi se mi to líbí, jsou tu děti, mládí. Sama mám devět pravnoučat, žijí však jinde, a tak tu nejsou,“ popsala své pocity jedna z klientek domova paní Jana. Malý Fanda si odpoledne plné zábavy také pochvaluje: „Moc se mi tu líbí, soutěže jsou fajn, hlavně přendávání plastových kousků s pomocí brčka z jedné misky do druhé.“

V Žiželicích chybějí byty
Žiželice (mch) Nedostatek bytů pro mladé rodiny se rozhodly vyřešit v Žiželicích. Problém s jejich nedostatkem se rozhodl starosta Petr Kvítek vyřešit stavbou domu s pečovatelskou službou. „Nechali jsme již vypracovat projekt a nyní nás čeká podat žádost o dotaci. Věřím, že vše dobře dopadne a než skončí moje volební období stavbu zrealizujeme,“ říká s nadějí starosta P. Kvítek.

Další uzavírka silnice ztěžuje průjezd městem
Žatec (mch) Polovina silnice v ulici Volyňských Čechů je kvůli první etapě rekonstrukce kanalizace a vodovodu od pondělka uzavřená.

Vedení města se setká s veřejností
Debata o zápisu na seznam UNESCO
Žatec (tz) Setkání s veřejností, při kterém se bude debatovat o zápisu Žatce na Seznam světového dědictví UNESCO, připravilo vedení města. Setkání se uskuteční v úterý 13. června od 15.30 hodin ve Staré papírně.

Termokamera pomůže hasičům
Žatce (mch) K rychlému a efektivnímu hašení požáru pomůže od června žateckým dobrovolným hasičům termokamera, která je nově ve výbavě jejich prvovýjezdového vozu.
Termokameru FLIR K45 v hodnotě přes sto tisíc si výhradně ze svých prostředků zakoupil Sbor dobrovolných hasičů Žatec. „Pomůže nám k rychlému a efektivnímu hašení požárů, je také velmi důležitý pomocník při vyhledávání osob a poslouží k zajištění bezpečnosti zasahujících hasičů,“ popisuje výhody které jim nová součást vybavení přinese člen sboru Petr Šutera.

Tisíciletá historie našeho města
i spletité vztahy Čechů a Němců ve filmu Žatecko
Žatec (mch) Nový snímek o Žatci, který natočilo německé studio Sirius ve spolupráci se Spolkem rodáků a přátel města Žatce, popisuje tisíciletou historii našeho města.

Žlutí zůstávají
Ústecký kraj (lus) Vítězem nově vypsané zakázky na leteckou záchranou službu v Ústeckém kraji je společnost DSA. Její žluté vrtulníky budou i nadále startovat z Ústí nad Labem až do konce roku 2020. Předpokládaná hodnota zakázky bude 168 miliónů korun. Z ústeckého heliportu létají vrtulníky DSA od roku 1993. Skončil tak téměř rok a půl trvající spot o tom, jaké záchranářské vrtulníky budou převážet pacienty v Ústeckém kraji. „Podepsali jsme koncem týdne smlouvu, protože jsme vítězi nově vypsané zakázky. Provoz zajistíme do konce roku 2020,“ potvrdil místopředseda představenstva DSA Daniel Tuček.

Studenti navštívili chemický průmysl i zámecký pivovar
Žatec (Sošz, mch) Prázdniny se blíží a studenti středních škol vyjíždějí na nejrůznější výlety a exkurze. Výjimkou není ani Střední odborná škola zemědělská ze Žatce. Její žáci v úterý 30. května vyrazili hned na dvě různá místa.

155-nahled Pasování na čtenáře braly děti velmi vážně
Žatec (mch) Pasování prvňáčků do řádu čtenářského, které již tradičně v divadle organizuje žatecká knihovna, se v úterý postupně zúčastnily děti z prvních tříd všech zdejších základních škol. Po slavnostním přečtení slibu, vždy dvěma zástupci z každé třídy, následovalo sborové „Tak slibuji“ z úst jejich spolužáků na pódiu a následné pokleknutí před rytířem a pasování. Děti celou akci braly velmi vážně, vždyť mnozí z nich už dokáží sami přečíst celou knihu. „Knížky jsou určitě lepší než filmy, přečetla jsem úplně sama knihu Našlo se koťátko,“ říká Světlanka z 1. B Základní školy Petra Bezruče. Její učitelka Jana Karasová dodává: „Mám ve třídě spoustu šikovných čtenářů jako je Světlanka, musím je všechny pochválit. Děti opravdu čtou a mají knihy rády.“

Obyvatelé Tuchořic se dočkají kvalitnější vody
Tuchořice (SVS, mch) Náhrada nevyhovujícího vodního zdroje a zprovoznění přivaděče kvalitní pitné vody z úpravny vody Holedeč, čeká obyvatele Tuchořic. Stavba byla zahájena 28. dubna předáním staveniště, práce by měly začít již v těchto dnech a skončit nejpozději 28. srpna.

Kostel svatého Václava opravdu znovu ožil
Radíčeves (mch) Zvonění zvonu v kostele svatého Václava zahájilo v pátek přesně v osmnáct hodin již druhou Noc kostelů v Radíčevsi. Pro příchozí si Spolek pro obnovu a oživení kostela sv. Václava v Radíčevsi nachystal opravdu bohatý program.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video