V areálu firmy Seko Aerospace pršely dětem bonbony a na cestě už jsou i malá lvíčata

Redakce 2017-06-15 09:54:00

V úterý 6. června 2017 měli v areálu SEKO AEROSPACE opravdu rušno, hemžilo se to tu skupinkou žlutých čepiček – zvědavost k nim přivedla asi 45 dětí z Mateřské školy ČSA Louny. Byl to skutečně velký počet, proto se dětičky rozdělily do dvou skupin, které krotily trpělivé paní učitelky Pavlína Zabloudilová a Marie Kůrková. Celou exkurzi řídila Zuzana Rabasová, ošetřovatelka zvířat a také maminka od dvou dětí.

seko-placene1-nahled Již u vchodu za vrátnicí všechny zaujalo dominantní jezírko plné okrasných ryb a děti se nadšeně hrnuly za dalšími zvířátky z miniZOO. Hned si všechny získaly dobrotami, které jim přinesly. Nechyběla ani prohlídka vnitřku vystaveného modelu letadla Jakovlev Jak-42, která vyvolala jak v klučičích, tak v holčičích srdcích a tvářích nadšení. Sraz měly obě skupiny u helikoptéry, s kterou se měly možnost vyfotit. Po pár minutách focení usedl za knipl (řídící páka) generální ředitel Vlastimil Sedláček a vrtulník se pod jeho rukama vznesl jako pták do modrého nebe i s paní učitelkou Pavlínou, která následně házela z výšky dětem bonbony. Děti mrštně pobíhaly a každý jich chtěl ulovit co nejvíce.
Paní učitelka k zážitku dodala: „Jsem opravdu nadšená, děkuji panu Sedláčkovi a zaměstnancům Seko Aerospace za tento krásný zážitek, jsem rodačka z Loun a těší mě, že jsem měla možnost vidět své město i z této ptačí perspektivy. Návštěva u vás se nám moc líbila, máte to tu krásné a čisté. Perfektní výlet i pro nás dospěláky, kdy člověk nemusí ani cestovat s dětmi nikam daleko a může strávit fajn den v ZOO i s leteckými atrakcemi tady u nás v Lounech hned za rohem, kde máme školku.“
Po dvouhodinové návštěvě děti i paní učitelky odcházely s krásným zážitkem.
Zážitek z helikoptéry si za posledních 14 dní neodnesla jen paní učitelka z mateřské školy, ale i hrabě ze zámku v Rychnově nad Kněžnou pan Jan Kolowrat Krakowský, který si let také moc pochvaloval.
MiniZOO byla otevřená pro veřejnost ve středu 7. června a bude i nadále. Děti na zahajovací akci dostávaly odznáčky s velbloudem. Další návštěvy, které dorazí do miniZOO, budou mít možnost od příštího měsíce vidět i dva malé lvíčky, na které se letěli vrtulníkem ve středu 7. 6. podívat zaměstnanci SEKA – Bára, Zuzka a Jirka. Lvíčata jim už pěkně rostou, zatím u maminky, ale zhruba za 20 dní už by měla být mláďata k odběru.
„Už teď je naše miniZOO velmi oblíbená, v době výletů před blížícími se prázdninami nás teď v průměru navštěvují 2–3 školy/školky týdně. Chystají se k nám kromě dětí i starší návštěvníci z domova pro seniory,” říká Michaela Mračková, personální referentka SEKO Aerospace Louny.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video