Upoutávky na Lounský press č. 24, který vychází ve středu 21. června 2017

Redakce 2017-06-20 11:41:00

  Úřad zrušil výběrové řízení na zajištění městské dopravy Louny (lus) Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběrové řízení, které v lednu letošního roku vypsalo město Louny. Týká se zajištění městské autobusové dopravy (MAD) v Lounech na období od roku 2018 až 2027. Hodnota veřejné zakázky byla bezmála 110 milionů korun. Podle rozhodnutí ÚOHS musí město zaplatit třicet tisíc korun jako náhradu řízení.    

0oslavy-750-zamek-a-obec-nahledOslavy zámku a obce
Jimlín (caj) Sedm set padesát let od první písemné zmínky si připomněli v sobotu v Jimlíně. Slavnostní průvod vyšel z hasičského hřiště, položil květiny u pomníku a kapličky a došel až na zámek Nový Hrad, kde vypukl kulturní program. Nejprve všechny pozdravila starostka obce Jana Mikovcová, kterou vystřídala ženská taneční skupina Trnky Brnky.

Nenapravitelná zlodějka
Lounsko (lus) Nenapravitelná zlodějka může jít až na tři roky do vězení. Krádežemi, kterých se zmíněná žena dopustila, řešili policisté v uplynulých týdnech hned několikrát. Třicetiletá žena nejprve kradla v prodejně lounského Kauflandu.

0policejni-akce-se-skolou-nahledŠkoláci rozdávali slušným řidičům sluníčka, hříšníkům mráčky
Černčice (lus) Sluníčko nebo mráček. Tak odměňovali školáci z Černčic řidiče, kteří projížděli kolem jejich školy. Rychlost je v tomto úseku snížena na třicet kilometrů v hodině a tak děti během dopravně preventivní akce několik zamračených mráčků rozdaly.

0pametni-deska-novak-nahledFotbalový kapitán a lounský rodák Novák má pamětní desku
Louny (bab) To, že fotbal má u nás velkou popularitu, dokázala i minulá sobota. Až překvapivě velký počet lidí přišel na hlavní náměstí na malou slavnost. Při příležitosti 55. výročí finále mistrovství světa v Chile se zde konalo slavnostní odhalení pamětní desky lounskému rodákovi Ladislavu Novákovi.

0masaryk-socha-nahledMasaryk oblékl hliněný kabát
Louny (lus) Zástupci města Louny v minulých dnech opět navštívili Střední průmyslovou školu kamenickou a sochařskou v Hořicích. V ní pod rukama studentů vzniká pro Louny socha T. G. Masaryka.

0vitezove-znas-sve-mesto-nahledMěsto a okolí zná nejlépe šesťanda Petra Zachová
Louny (lus) Své vítěze již má 11. ročník internetové soutěže Znáš své město a okolí?. Soutěž pořádá každoročně Základní škola Kpt. Jaroše. Určena je pro žáky 5. až 9. tříd, kteří navštěvují základní školy na Lounsku a víceleté gymnázium. Soutěží se v pěti kolech a v pěti kategoriích. Z každé kategorie budou odměněni tři nejúspěšnější řešitelé. Letošní absolutní vítězkou se stala, s padesáti správnými odpověďmi, Petra Zachová z pořádající školy.

0darci-krve-nahledČervený kříž ocenil šedesát pět dárců krve
Louny (caj) Načekej až na katastrofu. Daruj krev, daruj teď, daruj často. Toto heslo je letošním podtitulem Světového dne dárců krve. Právě při příležitosti významného dne uspořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže v Lounech na Zastávce uplynulou středu ocenění bezpříspěvkových dárců krve.

Obří světelný monolit uchvátí barvami na Kouzlu světla
Louny (ms) Z více než tří tisíc LED kuliček se skládá instalace Monolith, která bude jedním z osmi audiovizuálních děl na festivalu Kouzlo světla, který se koná v pátek 14. července ve večerních hodinách. Obří monolit bude stát v proluce vedle synagogy v Hilbertově ulici v Lounech. Autorem je české studio Hyperbinary, které tvoří Amar Mulabegović, Jan Šíma a Martin Pošta.

0maketa-kostel-nahledKlub E.F. výrazně vstoupil do kulturního života
Louny (bab) Nedávný Den záchranářů na lounském výstavišti měl veliký ohlas.  Bohužel ve velikosti celé akce zanikla skutečnost o vzniku makety města. Ta byla vytvořena jako součást připomenutí 500 let od největšího požáru v Lounech a na závěr dne uhašena. Maketu kostela a městských domů vymysleli, vyrobili, na výstaviště dopravili a postavili členové Klubu E.F. A věřte, že práce to nebyla jednoduchá, ač se tak na první pohled mohlo zdát.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video