JÍME CHUTNĚ A ZDRAVĚ: RECEPTY JARMILY HOKROVÉ - Jogurtovo-mrkvové lívanečky

Redakce 2017-06-22 10:19:00

Že je snídaně důležitá, to už jste určitě slyšeli. Snídaně je první jídlo dne a mělo by obsahovat všechny základní živiny a být vyvážené. To ovšem znamená, že káva s mlékem k snídani nestačí. Co takhle přidat si ke kávě ještě Jogurtovo-mrkvové lívanečky? Použijeme do nich jemně mletou pohankovou mouku. Dá se koupit v prodejnách zdravé výživy, ale jestli ji zrovna nemáte, použijte např. špaldovou mouku.

Tady je na ně recept.  Budete potřebovat: 2 vejce, 4 lžíce jogurtu – 2 do těsta a 2 na ozdobu, 2 lžíce pohankové mouky, mrkev asi 50 g, sůl, máslo na potření pánve, skořice, čerstvé ovoce.
Postup je velice jednoduchý. Vejce rozklepněte do misky, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, 2 lžíce jogurtu, špetku soli a dobře rozmíchejte. Pak přidejte přibližně 2 lžíce jemně mleté pohankové mouky a ještě jednou promíchejte. Na rozpálené pánvi nechte rozpustit trochu másla a osmažte lívanečky z obou stran. Podávejte s jogurtem a čerstvým ovocem. Celé lehce posypte skořicí.
Výživová hodnota: 321 kcal, 14 g tuků, 17 g bílkovin, 31 g sacharidů, 3 g vlákniny.
Vlastnosti receptu: Výborná, vyvážená snídaně, množství bílkovin je přímo luxusní a sacharidy mají střední GI.  Taková snídaně vám dodá energii na celé dopoledne. A pokud použijete doporučovanou pohankovou mouku, nebude jídlo obsahovat lepek. Mrkev lívanečkům přidá vlákninu a nasládlou chuť. Společně s čerstvým sezónním ovocem to bude vážně moc dobré.
Chcete se poradit jak zhubnout zdravě? Jsem tady pro vás. Využijte svou konzultaci ZDARMA. Objednejte se na telefonu 777 151 594, nebo e-mailem – jarmila.hokrova@seznam.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video