Upoutávky na Žatecké noviny č. 26, které vycházejí v pondělí 3. července 2017

Redakce 2017-07-03 09:57:00

V září půjde do škol přes 250 prvňáčků Žatec (mch) Z dubnových zápisů vyplynulo, že po prázdninách nastoupí do všech pěti žateckých základních škol 253 prvňáků. Otevřeno pro ně bude celkem jedenáct tříd.

Vodaři rozkopou i Erbenovu ulici a Havlíčkovo náměstí
Žatec (tz, mch) Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahájila v Žatci další plánovanou investiční akci letošního roku. Jedná se o rekonstrukci poruchového vodovodu a souběžně vedené kanalizace v Erbenově ulici a na Havlíčkově náměstí, na které je napojeno okolo tří set obyvatel. Práce by měli začít již tento týden a potrvají do 31. června.

Město opraví další část ulice
Žatec (mch) Ještě letos město opraví horní část ulice Nádražní schody. Zastupitelé města na svém posledním zasedání uvolnili na opravy jeden milión devět set tisíc korun. V připravované rekonstrukci se počítá s opravou povrchů v ulici i rekonstrukcí veřejného osvětlení.

Muzeum Homolupulů otevře i mimo tradiční akce
Žatec (mch) Mimořádné otevírací dny plánuje na letošní léto Muzeum Homolupulů, které můžete navštívit na Baště ve Dvořákově ulici.

029-nahledLoučení se školou u K-500
Děti opět odcházely nadšené
Žatec (mch) Oblíbenou akci všech školáků Loučení s prázdninami u K-500 navštívily i letos stovky dětí s jejich učitelkami, anebo rodiči. Děti si mohly prohlédnout vojenskou techniku, zasoutěžit si, anebo poznat něco z práce policistů, hasičů, vojáků či záchranářů.

Radost ze života a pohoda
Žatec (mch) Hudba, zpěv, grilování, pivo, a hlavně dobrá nálada a přátelská atmosféra, tak vypadalo již třetí setkání klientů žateckých pečovatelských domů U Hřiště a Písečná na jejich „Zahradní party“.
Již třetí „Zahradní party“ pro klienty žateckých pečovatelských domů uspořádaly, s přispěním Domova pro seniory, svým klientům pečovatelky v pátek 23. června za pečovatelským domem U Hřiště. Celé odpoledne patřilo zábavě a radosti ze života. O dobrou náladu se postaral harmonikář, ke kterému se téměř všichni přítomní přidali svým zpěvem. Nouze nebyla ani o jídlo a pití. Svou troškou domácích dobrot přispěly i bývalé pečovatelky, které jsou na této akci vždy vítány.

Vzpomínky na bývalé učitele a zklamání z Žatce
Žatec (mch) Bývalí spolužáci ze Švehlovky se opět sjeli do Žatce, aby viděli své dlouholeté kamarády a zavzpomínali na staré dobré časy.
Na sraz spolužáků, kteří z velké většiny společně nastoupili do první třídy na Švehlovu základní školu (dnešní ZŠ P. Bezruče) po skončení druhé světové války v roce 1945, se bývalí absolventi dostavili opět v hojném počtu. V pátek 23. června tak společně zavzpomínali nejen na svá školní léta, ale hlavně se opět setkali se svými přáteli.

Keramická dílna běžela na plný výkon
Nové Sedlo (VSČR) Na přípravě kulturní akce „Zpívající fontána“ pořádané věznicí Všehrdy a oblastní Charitou v České Kamenici se podíleli i odsouzení z věznice Nové Sedlo.

Školáci volali záchranku i hasiče
Děti se učily, jak se zachovat v krizových situacích
Žatec (mch) Dobrovolní hasiči a záchranáři přišli poslední červnové pondělí mezi žáky druhého stupně na Základní školu na náměstí 28. října. Děti tak měly možnost prohlédnout si hasičskou techniku, anebo vyzkoušet si nanečisto zastavení tepenného krvácení, či srdeční masáž.

Škola se loučí s výjimečnými deváťáky
Žatec (mch) Se skvělými deváťáky se loučí Základní škola na náměstí 28. října. Deváťáci nejenže jsou dobrá parta, ale snažili se i aktivně zapojit do chodu školy. Pořádali kroužky a různé akce pro své mladší spolužáky a děti z mateřských škol. Všem se po nich proto bude velmi stýskat.

Páťáci se loučili jen neradi
Tuchořice (mch) Děti z tuchořické základní a mateřské školy předvedly zaplněnému sálu, jak jsou šikovné. Pro své rodiče, prarodiče a ostatní známé si připravily pásmo her, básniček a písniček.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video