Upoutávky na Lounský press č. 26, který vychází v pondělí 3. července 2017

Redakce 2017-07-03 20:10:00

  U Týnce se vykupují pozemky pro stavbu dálnice Lounsko (lus) Další tři úseky budoucí dálnice D7 Praha – Chomutov by se měly začít stavět v nejbližších letech na Lounsku. Jedná se konkrétně o část silnice u Panenského Týnce, jehož stavba má začít příští rok, v roce 2019 mají být zahájeny práce na rozšíření silnice u Loun a Chlumčan. Informace zazněly na další z pravidelných schůzek na lounské radnici, které se věnují dostavbě dálnice a zúčastňují se jich zástupci dotčených obcí a realizačního týmu z Ředitelství silnic a dálnic.    

Řídil pod vlivem alkoholu, nyní může přijít o práci
Louny (caj) Že se nevyplácí usedat za volant auta pod vlivem, už dneska ví šestadvacetiletý Z. P. z Loun. Nejdříve byl odsouzen za ohrožení pod vlivem návykové látky trestním příkazem, proti němuž se odvolal, podmínku dostal i nyní před Okresním soudem v Lounech. Odvolání podal i podruhé, je totiž zaměstnancem vězeňské služby, a pokud by byl odsouzen, přijde o místo.

0hry-mikroregionu-nahledLíšťany vítězem netradičních her
Zbrašín (lus) Líšťany jsou letošním vítězem netradičních her, v nichž soupeří zástupci obcí mikroregionu Lounské Podlesí. V sobotním klání získali nejvíce bodů v šesti netradičních disciplínách a vědomostním kvízu. Hry se konaly ve Zbrašíně, v obci loňského vítěze a zúčastnili se ho kromě domácího týmu zástupci Opočna, Hřivic, Brodce, Líšťan, Cítolib, Ročova, Pnětluk a Jimlína.

Při nehodě zemřela žena
Lounsko (lus) Při čtvrteční nehodě na silnici I/7 Praha – Chomutov mezi Sulcem a Panenským Týncem na Lounsku zemřela žena. Srazily se tam dvě nákladní a jedno osobní auto. „Při nehodě zemřel jeden člověk v osobním autě a dva cestující z něj byli těžce zraněni. Jeden z řidičů nákladního auta utrpěl lehké zranění,“ sdělila policejní mluvčí Irena Pilařová.

0prazdniny-vizo-nahledŠkoláků začaly prázdniny
Zeměchy (lus) Čtyřiadvacet školáků ze Základní školy v Zeměchách v pátek převzalo svá vysvědčení. Malotřídní školu navštěvovali v právě skončeném školním roce čtyři prvňáčkové a všichni si odnesli na vysvědčení samé jedničky.

0legionari-nahledVzpomínali na padlé legionáře
Louny (bab) Také město Louny se zapojilo do akce „Svíčky za padlé“. V neděli 2. července v šest hodin večer se na mnoha místech České republiky vzpomínalo na padlé při příležitosti 100. výročí bitvy u Zborova za 1. světové války.

0pochoutkove-odpoledne-nahledPochoutkové odpoledne
Louny (caj) Ani čtvrteční déšť neodradil desítky lidí k návštěvě akce Pochoutkový rok na cestách, kterou přivezl na Mírové náměstí Český rozhlas Sever. Zatočit jste si mohli kolem štěstí a vyhrát třeba venkovní teploměr, cédéčko nebo malé drobnosti s logem stanice.

0pochod-zivota-nahledJubilejní pochod pivařů
Louny (caj) Sto sedmdesát čtyři účastníků se letos zapsalo na jubilejním čtyřicátém ročníku Pochodu života, který se šel poslední červnovou sobotu na trase z Domoušic do Loun. O zájmu svědčí účast z celkem padesáti měst a obcí (loni 45), nejvíce z Loun 59 (53), populární je pochod i v Mostě 16 (34) a ani Pražáci nezklamali 13 (14). Do cíle ve velkém vedru nedorazilo 27 účastníků.

Světelné umění rozzáří Louny
Louny (ms) Okna kostela Církve československé husitské v Jakoubkově ulici v Lounech se v pátek 14. července ve večerních hodinách v rámci festivalu Kouzlo světla rozzáří zeleně. Přední český sklářský designér Rony Plesl uvnitř kostela zavěsí obří plastiku z uranového skla.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video