Mazánková: Byla jsem dehonestována, ti, kdo mě odvolali, by se měli omluvit. Drozd & Suchý: Exstarostka Mazánková obelhává lidi

Redakce 2017-07-18 14:12:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ ® — Spor mezi bývalou starostkou Klášterce nad Ohří Kateřinou Mazánkovou, která je v současnosti vedoucí odboru rozvoje a majetku města v Žatci a současným vedením klášterecké radnice se rozhořel na posledním zasedání zastupitelstva města, které proběhlo ve čtvrtek 22. června. Exstarostka na zasedání v Klášterci nad Ohří vystoupila s příspěvkem, ze kterého vyplynulo, že zastupitelé ji rozhodnutím o odvolání z funkce neprávem pošpinili. Současné vedení města naopak tvrdí, že Mazánková se pokouší obelhat nejen zastupitele, ale především občany.

Spor se točí kolem čtvrtmiliónové pokuty, kterou město pod vedením Mazánkové v roce 2015 dostalo od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) kvůli údajně zpackaným veřejným zakázkám na zateplení tří městských objektů. Město se proti pokutě odvolalo a Krajský soud v Brně letos rozhodl v jeho prospěch. Soud potvrdil, že výběrová řízení proběhla v pořádku a námitky, které Kateřina Mazánková jako starostka proti rozhodnutí ÚOHS vznesla, byly oprávněné. „Jsem nyní zvědavá na reakci zastupitelstva. Právě kvůli rozhodnutí ÚOHS jsem byla dehonestovaná, i když jsem se bránila, že vše je v pořádku. Ráda bych se nyní dočkala omluvy od těch v zastupitelstvu, kteří se kvůli tomu postavili proti mně a podpořili mé odvolání,“ uvedla Kateřina Mazánková v jejím prohlášení.
Současné vedení Klášterce ale tvrzení K. Mazánkové označuje za zavádějící. ÚOHS totiž proti rozhodnutí brněnského krajského soudu podal mimořádný opravný prostředek, takzvanou kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu v Brně.
„Dle veřejně dostupných zdrojů obdržel Nejvyšší správní soud v Brně kasační stížnost na začátku června tohoto roku a následně vyzval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže k doplnění. Vedení města se striktně vymezuje proti tvrzení Ing. Mazánkové. Řízení probíhá dál a v tuto chvíli není možné činit jakékoli závěry. Vědomé obelhávání nejen zastupitelů, ale především občanů ze strany paní zastupitelky považujeme za skandální,“ uvedli ve společném prohlášení starosta Štefan Drozd a místostarosta Josef Suchý.
Podle obou nejvyšších představitelů města navíc sporná pokuta s odvoláním Mazánkové z funkce starostky nesouvisí. „Paní zastupitelka Mazánková na jednání zastupitelstva i na sociálních sítích navíc spojuje tento soudní proces se svým odvoláním v říjnu 2015. Pro odvolání bývalé starostky jsme zvedli ruku z důvodu, že jsme nebyli spokojeni s jejím stylem řízení města, například s krytím protizákonného jednání tehdejšího tajemníka městského úřadu. Obáváme se, že veřejnost může být jednáním Ing. Mazánkové uvedena v omyl, a proto považujeme za nutné občany informovat, že se v tomto případě nejedná o soudní spor města Klášterce nad Ohří proti obžalované Ing. Mazánkové, který nadále probíhá u Okresního soudu v Chomutově,“ uzavřeli Drozd a Suchý.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video