Upoutávky na Lounský press č. 28, který vychází ve středu 19. července 2017

Redakce 2017-07-19 09:02:00

O lounskou vagonku projevil zájem zbrojař Strnad Louny (sez, lus) Tradiční strojírenská společnost, zkrachovalá lounská vagonka Legios, v současné době fungující pod názvem Heavy Machinery Services, by mohla změnit majitele. Zájem o ní projevila společnost Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Jaroslava Strnada. Podle prohlášení, které firma minulý týden zaslala na insolvenční soud v Českých Budějovicích, si chce Strnad v první fázi pronajmout výrobní závod v Lounech a po vyřešení insolvence podnik koupit. Legios v současné době zaměstnává asi tři stovky lidí. Insolvenční řízení je se společností vedeno bezmála čtyři roky.

Kouzlo světla rozzářilo Louny
Louny (bab) Centrum Loun minulý pátek rozzářil druhý ročník festivalu Kouzlo světla. Pořadatelem byl spolek Sýkora 2020 ve spolupráci s kulturními institucemi města Loun a za jeho finanční podpory. Největší novinkou letošního ročníku byl videomapping, což je směr vizuálního umění, které využívá projekci ve volném prostoru na libovolné objekty, například fasády domů nebo interiéry budov.

Světová tenisová jednička Karolína Plíšková z Loun
Louny (lus) Propočty to prozradily již minulý týden, s potvrzením se muselo čekat do pondělí 17. července, kdy ženská tenisová asociace WTA vydala žebříček. Poprvé v historii mu vládne tenistka z České republiky, rodačka z Loun Karolína Plíšková. Česká hráčka sice ve Wimbledonu vypadla už ve druhém kole, přesto se posunula do čela žebříčku. Pomohlo jí vypadnutí Rumunky Simony Halepové, na níž má Plíšková nyní náskok 185 bodů.

Policisté obvinili řidiče, který způsobil smrtelnou nehodu
Panenský Týnec (lus) Policisté obvinili řidiče, který způsobil červnovou smrtelnou nehodu na silnici I/7 Praha – Chomutov u Panenského Týnce. Střetly se při ní dvě nákladní a jedno osobní auto. Mladý muž za volantem nedbal na mokrou silnici, jel příliš rychle a po smyku vjel do protisměru.

Sýkorovy Počedělice popáté
Počedělice (bab) Již popáté se minulou sobotu sjeli do Počedělic přátelé a kamarádi malíře Zdeňka Sýkory.  Mnozí byli ještě plni dojmů z den předem konané akce Kouzlo světla. Po zahájení Lenkou Sýkorovou a starostkou Počedělic Evou Smetanovou se hlavního projevu ujala malířka Kateřina Smetanová.

Bezplatný internet v centru
Louny (lus) Náměstí v Lounech je pokryto signálem wifi sítě. Novinku přivítají nejvíce asi mladí lidé, pro něž je surfování na internetu samozřejmostí. Bezplatné připojení k internetu jim na lounském Mírovém náměstí ušetří mobilní data.

Memoriálem připomněli vojáky, kteří zahynuli v Afghánistánu
Vršovice, Žatec (šin) Nezapomínáme na Tebe, Davide! Tak znělo motto dvoudenního víceboje pěchoty, který pod názvem Memoriál Davida Beneše připravili příslušníci 41. mechanizovaného praporu v Žatci pro vojáky z celé české armády.

Pouť nabídne zábavu pro celou rodinu
Cítoliby (caj) Od pátku do neděle budou slavit v Cítolibech Svatojakubskou pouť. Kromě pouťových atrakcí, stánků a občerstvení je připraven bohatý kulturní program. Ten jako vždy startuje již v pátek 21. července koncertem v Dělnickém domě s názvem Čas Waldu neodnes.

Knihu o Lounech doplní snímky pořízené mladými fotografy
Louny (tom) Zajímavý workshop pro skupinu teenagerů z měst Louny a Zschopau se v červnu uskutečnil pod vedením zkušené fotografky Lenky Pihrtové. Studenti se pokoušeli zachytit naše město z nové perspektivy a v nových úhlech. Skupina mladých teenagerů z Loun doplněná o další ze saského Zschopau hledali, co nejzajímavější pohledy na královské město.

Příměstský tábor v Klubovně Luna nahlíží do historie okolí
Louny (čes) Klubovna Luna má za sebou další povedený týden příměstského tábora. V pondělí byl účastníkům letního tábora přidělen úkol samotným králem, který nakázal najít ztracený poklad. Po cestě děti potkalo mnoho nástrah, strastí a úkolů. I přes to byl poklad úspěšně nalezen. V úterý proběhla výprava do skanzenu v Březně u Loun.

Memoriálem připomněli vojáky, kteří zahynuli v Afghánistánu
Vršovice, Žatec (šin) Nezapomínáme na Tebe, Davide! Tak znělo motto dvoudenního víceboje pěchoty, který pod názvem Memoriál Davida Beneše připravili příslušníci 41. mechanizovaného praporu v Žatci pro vojáky z celé české armády.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video