Plavecká hala je minulostí, plánuje se nová

Lucie Steklá 2017-07-20 01:37:00

Louny – Pokud stále někdo nevěřil, že lounský plavecký bazén čeká demolice, v těchto dnech již pochybovat nemůže. Z toho, co ještě na jaře loňského roku bylo funkčním plaveckým areálem, zbyla jen hromada suti a šrotu. Že potřebuje hala modernizaci, bylo jasné již loni v červnu, kdy nový provozovatel odmítl bazén zpřístupnit kvůli zjištěným problémům. Město nejprve zvažovalo pouze rekonstrukci objektu z roku 1983, ale odborníci odhalili vážné problémy se střešní konstrukcí, statikou a korozí. Vedení radnice proto rozhodlo, že objekt zbourá.

Demolice haly začala v květnu. V první fázi dělníci odstranili zbývající technologii bazénu a provedli bourací práce uvnitř objektu. Poté následovalo demontování pláště, výplní a demontáž ocelové konstrukce. Demolici provádí pražská firma Demalog, která zakázku vysoutěžila za 1,6 milionu korun. Část finančních prostředků se městu vrátí zpět, a to za železný šrot z areálu, který firma odveze do kovošrotu. Mělo by se jednat o přibližně půl milionu korun. Likvidace objektu má celkem trvat osmdesát dní.
Mezitím se pracuje na přípravě stavby nového plaveckého bazénu, který by mohl obyvatelům Loun a okolí začít sloužit v roce 2019. Na únorovém zasedání lounští zastupitelé schválili podobu studie s tím, že bude podkladem pro zadání výběrového řízení. Nyní, v první fázi příprav, projektant ve spolupráci s pracovní skupinou jmenovanou radou města, řeší finální prostorové uspořádání, technologie úpravy vody, vybavení apod. „Pracovní skupina se sešla spolu s projektantem již dvakrát. Další schůzka je naplánována na 26. července a poslední se uskuteční 9. srpna za účasti členů rady města,“ uvedla Blanka Sunkovská, vedoucí odboru rozvoje města.
Na této schůzce má být podle jejích slov odsouhlasena finální podoba nové plavecké haly, kterou mají radní schválit na svém zasedání 21. srpna. „Poté mohou začít práce na projektové dokumentaci ke stavebnímu povolení. Ta by měla být odevzdána do prosince letošního roku,“ dodala B. Sunkovská s tím, že v dubnu roku 2018 by mělo město mít projektovou dokumentaci k realizaci stavby k dispozici. „Pokud vše půjde dle plánu, jako dosud, předpokládáme vypsání výběrové řízení na zhotovitele v dubnu příštího roku. Pak samozřejmě hodně záleží na průběhu samotného výběrového řízení s tím, že zahájení výstavby město plánuje na září 2018,“ uzavřela vedoucí odboru.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video