Židovský hřbitov se dočká opravy

Redakce 2017-07-21 00:54:00

Židovská komunita na Podbořansku zanechala po sobě málo stop. Jedna z nejzachovalejších je židovský hřbitov v Letově. Do něho bude do konce roku investováno až milion korun na opravu obvodní zdi a výstavbu vstupu. Peníze na opravu zdi poputují z fondu ESFJ, který především ve střední a východní Evropě vystavuje obvodní zdi židovských hřbitovů – s cílem vytvořit tak základní ochranu svých památek. Investici v Letově provede Židovská obec Teplice, která hřbitovy na Podbořansku spravuje. Tato oprava nezůstane osamocená. Hřbitov se stane součástí Naučné stezky Franze Kafky, kterou už několik let plánuje vytvořit spolek OKAP Podbořany. „Stezku plánujeme vést z Podbořan přes Soběchleby do Siřemi.

V současnosti jednáme s německými partnery o spolupráci,“ řekla předsedkyně spolku Edita Langpaulová. Naučnou stezku i opravu hřbitova podporuje Město Podbořany, například v případě Letově se bude pravidelně starat o cestu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video