5 chutí, 5 barev, 5 vůní Někdy se mě lidé ptají, zda je opravdu nutné sledovat, jestli je jejich strava vyvážená. Chápu to, stále si vážit porce, zapisovat a hlídat, jestli jste jedli správně, to člověka časem omrzí. Je tedy způsob, jak si uhlídat vyváženou stravu bez vážení a zapisování? Moje odpověď je jednoduchá: „Jezte barevně.“ Čím více různobarevných potravin při přípravě jídla použijete, tím menší bude riziko, že vám v jídelníčku něco chybí. Osvojte si pravidlo pěti – 5 chutí, 5 barev, 5 vůní. Požijte 5 druhů zeleniny různých barev při přípravě každého jídla. A používejte různé druhy koření. Pokud se vám toto pravidlo podaří dodržovat, pak bude váš jídelníček pestrý a rozmanitý. A bude obsahovat ty nejdůležitější živiny. Samozřejmě za předpokladu, že suroviny budou čerstvé a průmyslově, co nejméně přepracované. Podívejte se na svůj talíř, jakou barvu má vaše jídlo. Převažují barvy od béžové po hnědou, nebo v něm září červená, oranžová, žlutá, zelená nebo fialová?
Napsal(a): Redakce
Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz
Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!
Přehrát videoVe středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...
Přehrát video