Knihovna v létě nelenoší

Redakce 2017-07-30 01:34:00

Louny (měk) Městská knihovna Louny nabízí bohatý program i během letních prázdnin. Otevírací doba v pracovních dnech zůstává stejná, zavřeno je v sobotu a v neděli, také v čase státních svátků. Tradičně je však otevřena plážová knihovna na lounském koupališti.

Plážovou knihovnu již považují návštěvníci koupaliště za samozřejmost. Otevřeno je v okamžiku pěkného počasí, kdy se předpokládá návštěvnost koupaliště, a také tehdy, kdy mají knihovníci na službu čas. Půjčuje se odpočinková četba, časopisy, pro děti jsou přichystané soutěže a kvízy. Plážovou knihovnu může navštívit každý, nemusí mít registrační průkaz do knihovny. Plážová knihovna je společným projektem knihovny a provozovatele koupaliště, Správy lounských sportovišť.
Klub(ovna) Luna zahájila příměstský tábor, který je pro děti zdarma (díky dotaci Ministerstva vnitra ČR). Denně mohou děti přijít od 8.00 hodin do 16.30, a to celé dva měsíce. Letos se tábor nese v duchu historie, každý týden vstoupí účastníci do jiné doby, začíná se samozřejmě pravěkem. Informace získají rodiče v Klub(ovně) Luna, ještě stále se děti mohou přihlásit. Tábor je určen dětem školního věku, mimo aktivit v klubovně děti každé dopoledne stráví venku či na koupališti, každý týden je připraven také výlet mimo město.
K létu v knihovně neodmyslitelně patří koncerty- Dvorky páteční i jiné běží od jara, v létě mohou návštěvníci přijít na kapelu Refreš, Berušku, Paralet, poslechnout si šansony, podívat se na pohádku divadélka Nána. Dvorek bude otevřen také při akci Kouzlo světla, kdy se budou opět promítat dokumenty o Lounech.
Knihovna také pořádá svatební obřady. Pokud hledají snoubenci vhodný prostor pro svůj slavný den, pak je možné využít právě dvorek knihovny, již tři desítky párů si zde řekly „ano“.
Galerie knihovny zve k výstavě Romantismus není jen Hluboká, kterou pořádá společně s jimlínským zámkem.
Do knihovny mohou návštěvníci vstoupit téměř denně, pro děti je navíc připraven bazének k osvěžení, aby se nemusely koupat ve fontáně.
Svým čtenářům a návštěvníkům přejeme krásné léto, ideálně s dobrou knihou v ruce.
Vaše knihovna

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video