Upoutávky na Lounský press č. 30, který vychází ve středu 2. srpna 2017

Redakce 2017-08-01 15:19:00

  Zastupitelé kvůli prodeji domu u soudu Postoloprty, Chomutov (mis) Deset zastupitelů města Postoloprty se ocitlo na lavici obžalovaných. U Okresního soudu v Chomutově minulou středu čelili obžalobě, která je viní, že prodali městský dům za nižší cenu, než je v místě obvyklé. Město Postoloprty tak měli zastupitelé připravit o půl milionu korun.    

0suchanova-uspech-soutez-nahledStudentka z Loun se podílela na vítězství v mezinárodní soutěži
Louny, Redmond (lus) Obrovského úspěchu dosáhala Barbora Suchanová z Loun. Se svými spolužáky z programů Elektronika a komunikace a Otevřená informatika Českého vysokého učení technického Markem Novákem a Tomášem Pikousem zvítězili na mezinárodní prestižní soutěži Microsoft Imagine Cup, která se minulý týden konala v americkém Redmondu. Studenti společně vyvíjejí glukometr pro děti, který má formát kreditní karty.

0galerie-br-nahledGalerie Benedikta Rejta otevřela výstavou obrazů Emila Filly
Louny (lus) Dvojitou událost zažily ve čtvrtek odpoledne Louny. Po třech letech se znovu otevřely výstavní prostory Galerie Benedikta Rejta a návštěvníkům nabídly zhlédnutí děl Emila Filly. Návštěvníci unikátního objektu si mohou prohlédnout dvacet šest krajin Českého středohoří a devatenáct velkoformátových děl ze souboru Písně, představující cyklus maleb na papír a plátno na téma zbojnických lidových písní.

0pole-h-ori-nahledPožáry polí zaměstnávají hasiče
Lounsko (lus) Požáry zaměstnávají v posledních dnech hasiče. Hned osm hasičských jednotek vyjelo minulý pátek v půl osmé večer na požár pole k obci Výškov. „Hasiči na místě zjistili, že se jedná o požár strniště a velké části neposekané pšenice. Všechny síly a prostředky soustředili na zastavení rychle se šířícího požáru na neposekaném poli. I přes veškerou snahu zasahujících hasičů shořelo zhruba dvacet hektarů neposekané pšenice a velká plocha strniště.

Finanční dary obcí součástí příspěvku na koupi CT zařízení
Tři čtvrtě milionu korun přispěje město Louny lounské nemocnici. Radní na svém jednání schválili poskytnutí individuální dotace pro Nemocnici Louny, která bude použita na pořízení 16 řezového CT zařízení. Nový přístroj zajistí rychlejší a přesnější vyšetření a s tím spojené zlepšení lékařské péče.

Opilý řidič utekl od nehody, zadrželi ho policisté
Zeměchy (lus) Pod vlivem řídil automobil, naboural a od nehody utekl. Takový je výsledek dopravní nehody ze soboty 22. července, k níž došlo v Zeměchách. V odpoledních hodinách jel směrem na Louny řidič osobního vozidla Fiat, který se pravděpodobně nevěnoval plně řízení a přední částí narazil do před ním jedoucího vozidla Alfa Romeo.

Bojové střelby ukončily cvičení na Doupově
Doupov (jas) Ve vojenském prostoru Hradiště v Doupovských horách na pomezí okresů Louny, Chomutov a Karlovy Vary cvičili vojáci ze šesti zemí ochranu vzdušné-ho prostoru. Společné cvičení vyvrcholilo ostrými střelbami z protiletadlových kompletů. Šlo o jedno z největších letošních cvičení protivzdušných sil v rámci NATO. Zapojilo se do něj 2200 vojáků z deseti členských států aliance.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video