Upoutávky na Region Podbořanska č. 30, který vychází ve čtvrtek 3. srpna 2017

Redakce 2017-08-02 10:12:00

  V Petrohradě obnovili vaření piva Petrohrad (až, fj) Nebýt dvou komínů, tak možná i zaměníte romantickou stavbu pivovaru u rybníka za nějaké honosné sídlo. Po architektonické stránce vás nenechá budova v klidu, stále je se na co dívat: žlutá fasáda, červené obloučky nad okny, římsy, kulatá okénka, dřevěné žaluzie, židovská hvězda… Je to prostě skvost, který je ještě i docela zachovalý.    

turnaj-pomohl-nemocne-divce-nahledVýtěžek turnaje pomůže nemocné dívence
Petrohrad (až) Již třetí rok pořádá spolek VEEV fotbalový turnaj v Petrohradě. V letošním roce se včas přihlásilo pět mužstev. Všichni účastníci si přáli jediné, aby jim přálo počasí a sportovní den se vyvedl podle jejich představ.
Již od rána vládla na hřišti přátelská atmosféra díky žateckému mužstvu, které se nemohlo dočkat a přijelo o hodinu dříve s velmi dobrou náladou. V 10 hodin začalo první utkání a poslední končilo kolem 14 hodiny. Hrálo každé mužstvo s každým.
A jak to vlastně dopadlo? Spartak Lubenec obhájil prvenství z minulého roku. Nejlepším střelcem byl vyhlášen lubenecký hráč Patrik Ledvina. Všechna mužstva za účast obdržela poháry a dárkové sety.
V letošním roce stojí také za zmínku fakt, že sportovci a sportovní fanoušci přispívali dobrovolným vstupem na dobročinné účely. Spolek VEEV se rozhodl pomoci dvouleté dívce s onkologickým onemocněním, jejíž maminka pochází z města Kryry.

Váš názor: Dálnice D6 – spása nebo zkáza?
Honba za novými kilometry dálnic. Podbořansko protíná úsek u Libkovic a začíná stavba dálničního obchvatu Lubence. Každá mince má ale dvě strany. Pro jízdní komfort jedněch by neměli trpět místní obyvatelé. Zkuste najít v Libkovicích vlakovou zastávku. Dálnice ji odřízla. Bez mapy riskujete ujetí spoje. Místní si stěžují na narušení přítoků studen, vlhnutí domů. Dálnice přeřízla zdejší krajinu, pro zvěř je bariérou. Do toho okolo Lubence již vykáceli několik desítek zdravých stromů. Jsem zvědavý, zda je investor vysadí zpět. Snad ano. Ale vzrostlý strom mladý proutek nenahradí! Lubenec s dálnicí v zádech čeká útlum dopravy, ale také peněz, které přinášela. Drobné obchody, autobazar, zastávka busů RegioJet, a další místní služby budou bojovat o místo na slunci. Nejsem proti pokroku. Ale skutečně víme, čeho se kvůli němu vzdáváme?
David Šebesta

Vojtíšek se zotavuje, vaše pomoc je stále třeba
Malý Vojtíšek Solčanský, pro nějž podbořanští gymnazisté uspořádali na jaře koncert a vybrali několik desítek tisíc korun na jeho léčbu, má za sebou další kolečko terapií a lékařských zásahů. Vojtík udělal pokroky a teď se zotavuje po vyjmutí kanylky z krku, zvládá to statečně. Na podzim se s maminkou Kateřinou Solčanskou chystá do lázní. Držíme palečky Vojtíškovi, mamince, babičce Evě, tatínkovi a celé rodině Solčanských. Pokud byste i vy chtěli Vojtíška Solčanského podpořit v jeho boji s následky herpetické meningoencefalitidy, můžete prostřednictvím účtu: 187141523/0600. Děkujeme.

Zámek hledá zahradníka
Sto hektarů má unikátní zámecký park v Krásném Dvoře. Část jeho plochy tvoří zahrady. Květiny, barevné záhony i skleníky obepínají i na některých místech i budovu samotného zámku. Krása zeleně vyžaduje stálou péči a práci zahradníků. Jednoho zahradníka zámek Krásný Dvůr právě hledá.
„O zahrady a také park v našem areálu pečuje celkem šest zahradníků. Jeden z nich je ovšem na delší dobu nemocný, a tak za něj hledáme zástup po dobu pracovní neschopnosti,“ upřesnila Šárka Kovaříková ze správy Státního zámku Krásný Dvůr. Uzávěrka konkurzu na obsazení tohoto pracovního místa na dobu určitou byla v pondělí 31. července.

velv-nahledBritská velvyslankyně navštívila Krásný Dvůr
Krásný Dvůr (šk, až) Velvyslankyně Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Jan Thompson navštívila poslední červencový pátek státní zámek Krásný Dvůr.
V rámci své cesty po Ústeckém kraji zavítala britská velvyslankyně krátce také na zámek Krásný Dvůr. Bryčkou se projela po části tamního unikátního zámeckého parku, největšího v anglickém stylu u nás. Projevila zájem vidět veřejnosti nepřístupnou Poustevníkovu rokli.

Německé a české děti prošly Naučnou stezku chmelařskou oblastí
Podbořany (až) Ve dnech 17. – 22. července proběhly česko-německé dny přátelství, jejichž téma byla Naučná stezka chmelařskou oblastí. Podbořany navštívilo 26 dětí ze Spaltu a 4 dospělí, kteří jsou také z chmelařské oblasti. Doprovod této návštěvě dělalo deset českých dětí, překladatelky, pedagogové a zástupci města Podbořany.

Pozor na podvodníky se dřevem
Peníze si vzal od seniorů předem a dřevo už jim nedodal
Podbořansko (pil) S třemi případy podvodů se stejným průběhem se setkali policisté z Podbořan. K prvnímu případu došlo v dubnu, k druhému v červnu a třetí se stal 18. července. Pachatel zřejmě využil důvěřivosti celkem čtyř poškozených ve věku od 63 do 75 let z Podbořanska. Průběh lsti byl téměř totožný. U jejich domu zazvonil cizí muž a nabízel jim k prodeji dřevo za výhodnou cenu.

Výstava pomůže opravit očihovský kostel
Očihov (až) Zajímavá výstava probíhá v těchto dnech v Očihově. V tamní kavárně Dobrá trafika Na újezdě můžete shlédnout uměleckou řezbu Hany Mickové a Dany Nachlingerové, fotografie Bohumila Tománka, Pavla Kůry a Jaroslava Micky a paličkovanou krajku Jaroslavy Lánové. Výstava s názvem Pocity, čas, proměny se koná na podporu opravy kostela sv. Martina v Očihově. Krásná díla jsou k vidění do 30. srpna.

Tip na prázdninový výlet: Hurá do kukuřice!
Polovinu prázdnin máme ještě před sebou. Pro rodiče dětí, které zůstaly doma, může být tipem na příjemně prožitou část dne návštěva kukuřičného bludiště. Nenajdeme ho sice v Podbořanech, ale v Rakovníku, který je od nás vzdálený necelých pětatřicet kilometrů (něco málo víc než půlhodinka jízdy autem), návštěva tohoto labyrintu však určitě stojí za to.

Milovníci squashe vyrážejí na další kemp
Podbořany, Berounsko Přátelé a členové squashové školy při Squash klubu Podbořany vyrážejí opět o letošních letních prázdninách na motivační kemp na Berounku. Letošní rok se vyjíždí o týden později, tj. druhý víkend v srpnu, aby bylo zajištěno příjemné letní počasí a všichni účastníci si tento kemp náležitě užili. Organizátoři zvolili tentokrát cestu krajem Oty Pavla – v okolí Višňové a Rozvědčíka, aby i naši nejmladší účastníci, ti školou povinní, si oživili trošku historie v praxi a podívali se na místa, která znají pouze z literatury.

hochmann-nahledLucii Hochmann se závody v Itálii vydařily
Na republikovém šampionátu v Prostějově získala všechny mistrovské tituly!
Blšany ® Po nečekaném druhém místě na mistrovství republiky v hromadném závodě na silnici se blšanské dráhové cyklistce Lucii Hochmann, která závodí za Duklu Praha, dařilo i v dalších startech. Už na „domácí“ dráze vybojovala v Itálii na prestižních mítincích tři medailová umístění a další tři pozice v nejlepší desítce.

Vroutek zahájil přípravu na 1. A třídu
FK Vroutek A – Slavoj Žatec 0:3 (0:2)
Vroutek (hyk) První mužstvo FK Vroutek sehrálo v neděli 30. července na svém hřišti přípravný zápas na nadcházející sezónu v 1. A třídě. Jejich tréninkovým soupeřem byli fotbalisté Slavoje Žatec, kteří hrají krajský přebor.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video