Nesnídalová světovou trojkou. Na MS juniorů vybojovala žatecká vodní slalomářka bronz

Iveta Drlíková 2017-08-02 10:36:00

Skvělá sezóna naší kajakářky Lucie Nesnídalové pokračuje. Závodnice žatecké Lokomotivy totiž hned při svém prvním startu mezi juniory na světovém šampionátu vybojovala bronzovou medaili. Mistrovství světa juniorů ve vodním slalomu hostila v červenci Bratislava. Ve svých čtrnácti letech patřila Lucie Nesnídalová mezi nejmladší účastníky, a přesto zde dokázala zazářit. „Jsem neskutečně spokojená a nadšená. Doufala jsem ve finále, ale s medailí jsem vůbec nepočítala. Je to nádherný pocit být na stupních vítězů a společně s T. Galuškovou, která vyhrála, poslouchat naši hymnu. Chtěla bych poděkovat trenérům, kamarádům a rodině, kteří mě velice podporovali a hnali do cíle, “ svěřila se nám Lucie po svém příjezdu domů.

Náročný bratislavský týden pro ni začal kvalifikací, ve které startovalo šedesát nejlepších kajakářek z celého světa. Do dalších bojů mohlo zasáhnout už jen třicet závodnic. Nesnídalové se jízda povedla a do semifinále tak postoupila sedmým nejlepším časem. Tam už se jí tolik nedařilo, hodně chybovala, přesto do vysněného finále nakonec z posledního, desátého místa proklouzla. Do souboje o medaile tak vyrazila jako první. „Finále se mi hodně povedlo. Zajela jsem čistě a dokonce rychlejší čas, než vítězka semifinálové jízdy. V cíli jsem tak byla hodně spokojená a už jen čekala, jak si povedou ostatní holky a samozřejmě držela palce naší Tonče Galuškové, která nakonec vyhrála. Po dojezdu všech soupeřek jsem byla chvíli čtvrtá, ale rozhodčí po zhlédnutí videa přidali Slovence Stanovské další ťuk a já se tak místo ní posunula na třetí místo. Stříbrná byla další Slovenka, Mintalová,“ popisuje parádní české finále bronzová L. Nesnídalová. Radost v našem reprezentačním týmu tak mohla propuknout naplno. Na žádné velké oslavy to ale zatím nevypadá, Lucie už myslí na další závody. „Pozítří odjíždím do Polska na světový pohár a pak už se budu věnovat přípravě na blížící se Mistrovství Evropy v Německu, kde bych se chtěla probojovat do finále,” těší se na příští výzvy úspěšná a stále usměvavá slečna.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video