Úvod   /   Zprávy   /   Natáčel se videoklip

Natáčel se videoklip

Redakce 2017-08-06 01:13:00

Louny – Na konci roku 2016 vydala Základní umělecká škola Louny zpěvník „K čemu slunce, když není den?“, který obsahuje notopis písní, zhudebněných Danielem Dobiášem, a jehož texty napsaly děti v terezínském ghettu za druhé světové války. Název zpěvníku je vypůjčen z názvu jedné z písní a vyjadřuje hlavní myšlenku, kterou lze těžkou dobu, ve které texty vznikaly, charakterizovat. Součástí zpěvníku je CD, kde jsou písně nahrány žáky a učiteli ZUŠ Louny, ale také významnými osobnostmi české kultury.

V letošním roce projekt pokračuje. V ZUŠ Louny se nyní připravuje program pro ZŠ, který proběhne v divadle v říjnu 2017, nahrává se videoklip písně „Olze“ a pracuje se na scénáři dokumentárního filmu o celém projektu.
Učitelky ZUŠ Louny -Lenka Pihrtová spolu s Oksanou Kaplanovou a Lenkou Havlištovou připravily se svými žáky scénář videoklipu „Olze“, kterou zpívá Agáta Bitnerová. V básni Olze je vyzpívána touha po dalekých krajích, po svobodě. Autorka písně Alena Synková byla do Terezína deportována dva dny před Štědrým dnem v roce 1942. Pobyt v Terezíně a válku přežila.
Projekt „K čemu slunce, když není den? II“ podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video