Upoutávky na Žatecké noviny č. 33, které vycházejí v úterý 22. srpna 2017

Redakce 2017-08-21 12:01:00

  V Libočanech provádí obec nutné opravy Libočany (it, mch) Zaměstnanci obce Libočany nyní provádí nutné opravy. Obec musela řešit problémy se zatékáním dešťové vody do sklepních prostor objektu „Bílá koza“, kde by mělo do budoucnosti vzniknout dvacet malometrážních bytů, a také zatékání dešťové vody do sklepních prostor pod kulturním domem, kde stále probíhají opravy a obec zde má uskladněné věci. V rámci těchto prací v Libočanech vylepšili i vzhled a vstup do sálu kulturního domu novou zámkovou dlažbou. „Podařilo se nám vyřešit dlouhodobě trvající problém s dešťovou vodu, která pod obecní nemovitosti několik let zatékala, díky našim šikovným zaměstnancům je problém vyřešen,“ chválí pracovníky obce starosta Libočan Ivan Teuber.    

Pokus o dvojnásobnou vraždu
Senior v Bezděkově postřelil dva muže
Bezděkov (mch) Radikálním způsobem vyřešit špatné sousedské vztahy se rozhodl v pondělí 14. srpna muž z Bezděkova.
K závažnému trestnému činu, kterým se zabývají kriminalisté Ústeckého kraje, došlo v ranních hodinách v pondělí 14. srpna v Bezděkově. Muž (73) tam postřelil nelegálně drženou zbraní dva muže. Jedním byl údajně jeho soused a druhým byl muž, který mu v té době pomáhal s pracemi na domě.
„Starší muž měl nelegálně drženou zbraní postřelit dvě osoby, muže, které znal. Podle prvotního šetření kriminalistů byl čin vyústěním sousedských sporů. Oba poškození byli s vážnými zraněními převezeni do nemocnice. Podezřelého zadrželi policisté nedlouho po činu,“ uvedla tisková mluvčí policie Ústeckého kraje Alena Bartošová.

Dočesná omezí dopravu
Žatec (tz, mch) V nejbližších dnech vyvrcholí přípravy na jubilejní 60. ročník Žatecké Dočesné a bohužel se ani tentokrát neobejdou bez tradičních dopravních komplikací.
K částečným nebo úplným uzavírkám dojde z důvodu příprav a pořádání Dočesné ve dnech 27. srpna až 4. září. Od neděle 27. srpna začnou do prostoru centra města najíždět zábavné atrakce, které se začnou rozmisťovat od středy 30. srpna. Jejich provoz bude zahájen v pátek 1. září.

Rekonstrukce staré tělocvičny je na dohled
Škola se dočká na podzim, přijde i revoluční novinka
Žatec (až) Základní škola na náměstí 28. října v žateckém Podměstí, trojka, jak se jí říká, se může pochlubit nejstarší školní budovou ve městě, bohužel i „nejošklivější“ starou tělocvičnou, která je už dlouho ve špatném stavu. Tělocvičnu přitom využívají nejen školáci, ale i TJ Sever Žatec, taneční a sportovní kluby ze Žatce i z Podbořan pro cvičení zumby, aerobiku atd.
Po rekonstrukci volalo jak vedení školy, tak sportovní organizace a veřejnost, hlavní slovo ovšem má zřizovatel a investor – město. To předloni rozhodlo, že se rekonstrukce uskuteční. Město počítá s celkovými náklady maximálně 14 milionů korun. Akce byla zařazena do investičního plánu na rok 2017.

Nové informační prvky mají podpořit cestovní
Žatec (tz) Nové turistické ukazatele, které budou návštěvníky směrovat k atraktivním místům v historickém centru, připravuje město Žatec. Cena nového informačního systému bude 515 tisíc korun, polovinu nákladů uhradí dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR v rámci svého podprogramu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu.

grape-nahledGrape slavnostně předal výhercům poukazy na dovolenou
Žatec (mch) Slavnostní předávání poukazů na 20 tisíc korun, za které si výherci vyberou libovolný zájezd, proběhlo v pátek 18. srpna v žatecké pobočce firmy Grape SC.
Firma Grape SC na svých facebookových stránkách od 13. července do 4. srpna vyhlásila soutěž „Dovolená s Grapíkem“. Soutěžící měli za úkol namalovat nebo vyfotografovat, jak by měla vypadat ideální dovolená podle jejich přání. Z dvaceti tří účastníků, kteří splnili všechny zadané podmínky, jednoho vybrali lidé na internetu pomocí lajků a druhého pak komise složená ze zaměstnanců Grapeu SC.

rybnik-nahledRybník v Milošicích prošel rekonstrukcí
Měcholupy (mch) Rekonstrukce rybníku v Milošicích je již dokončena. V průběhu letošního března až července opravily Měcholupy rybník v Milošicích. Stav nádrže byl v havarijním stavu, rybník byl nefunkční, plný sedimentu, se zaneseným odtokovým korytem a rozpadlým opevněním. Městys na opravu získal dotaci z Programu „Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádrží“ ve výši 1 011 000 korun a z vlastního rozpočtu přispěl částkou 779 515 korun. „Chtěla bych velmi poděkovat firmě, která rekonstrukci prováděla, byla spolehlivá a odvedla odbornou práci, poděkování patří i pánům Antonovičovi a Jandovi a projektantce Sýkorové,“ děkuje všem zainteresovaným starostka městysu Měcholupy Doris Černíková.

 

Díky akční knihovnici vznikne ve
Staňkovicích Univerzita třetího věku
Staňkovice (mch) Se skvělým nápadem, jak smysluplně vyplnit seniorům volný čas, přišla staňkovická knihovnice Sylvie Jahelková, která se rozhodla otevřít pro ně v rodné obci „Virtuální Univerzitu třetího věku“.
V zasedacím sále ve Staňkovicích se budou od pátku 1. září pravidelně konat přednášky pilotního kurzu „Astronomie“, který je součástí „Virtuální Univerzity třetího věku“. Od října do prosince jej pak vystřídá kurz „Cestování“. „Pořád jsem chtěla pro naše seniory něco zorganizovat, aby měli možnost nějak zaplnit svůj čas a také jim vytvořit příležitost k jejich vzájemnému setkávání. Nakonec mě oslovila nabídka Česká zemědělská univerzita Praha na virtuální Univerzitu třetího věku, typ na ni mi zaslal Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky, jehož jsem členkou,“ popisuje Sylvie Jahelková a dodává: „O své zkušenosti se se mnou ochotně podělili kolegové z chomutovské knihovny, ve které tyto kurzy i ty prezenční také probíhají. My jsme ovšem z finančních důvodů zvolili virtuální variantu.“

Fotbalový svátek v Žiželicích
Žiželice (mch) Oslavy čtyřiceti let založení místní tělovýchovné jednoty a první ročník memoriálu Vojty Kovače se uskutečnily v sobotu 19. srpna v Žiželicích.
Památku loni zesnulého dlouholetého předsedy klubu TJ Žiželice Vojtěcha Kovače a dalších bývalých předsedů Petra Škvaridla a Luďka Vence uctili v sobotu na fotbalovém hřišti v Žiželicích. Memoriál Vojty Kovače a 40. výročí založení tělovýchovné jednoty pojali v Žiželicích jako oslavu fotbalu.

Více informací najdete v tištěném vydání Žateckých novin

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video