Upoutávky na Lounský press č. 35, který vychází ve středu 6. září 2017

Redakce 2017-09-05 13:08:00

  O hlasy voličů do sněmovny usiluje 24 stran Ústecký kraj (lus) K letošním sněmovním volbám bylo připuštěno všech třicet jedna přihlášených stran a hnutí v České republice. Je to nejvíce v historii samostatného státu. Ve všech krajích republiky kandiduje jen jedenadvacet uskupení. Volby se budou konat 20. a 21. října. V Ústeckém kraji o hlasy voličů usiluje čtyřiadvacet stran a hnutí. Jednu kandidátní listinu, Radostné Česko, krajský úřad odmítl.    

Začal nový školní rok
Sedm prvňáčků usedlo do školních lavic v Základní škole Cítoliby. Na jejich první cestu do školy šest kluků a jednu holčičku doprovodili rodiče i prarodiče. V jejich třídě je přivítala třídní učitelka Martina Čechová a také Natálie Sittová, nová ředitelka cítolibské školy.

Z parku zmizela část dlažby
Louny (lus) O tom, že vandalové dokáží zničit cokoliv, se přesvědčilo vedení města Louny v závěru srpna. Městská policie v Lounech přijala ve čtvrtek 17. srpna oznámení o poškození přírodní dlažby v kamenné scenérii, která je součástí parku V Benátkách.

Požár skládky pomáhaly hasit také jednotky z Lounska
Lounsko, Litvínov (lus) Poplach jednotkám hasičů v okolí Mostu a Litvínova byl vyhlášen minulé pondělí. Hořela skládka komunálního odpadu Celio. Na místě byl postupně vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu, proto k němu zamířily také jednotky z okresu Louny.

Pohled do historie počtvrté
Louny (bab) Další výstava velkoformátových fotografií se minulou sobotu uskutečnila na Mírovém náměstí v Lounech. Čtvrtá výstava z cyklu „Bylo tu…, není tu… byla tentokrát věnována domu U Tří lip a jeho okolí.

Atypické formáty učebnic? S obalováním mohou pomoci knihovny
Okres Louny (až) Dětem začal v pondělí nový školní rok a s ním přišly i nové učebnice a starost, jak na jejich atypické formáty jednoduše sehnat dobře padnoucí a funkční obaly. Městské knihovny čtenářům a široké veřejnosti nabízejí zabalení nejrůznějších učebnic i pracovních sešitů do kvalitní pevné fólie, kterou samy používají na balení vlastních knih.

Matčino auto si půjčil bez svolení
Postoloprty (lus) Postoloprtští policisté se zabývají případem neoprávněného užívání osobního auta. Bez svolení své matky se jejího vozu zmocnil osmadvacetiletý muž a odjel s ním neznámo kam. K navrácení dopomohl až telefonát otce a informace, že věc je oznámena na policii.

Člověk v přírodě s novým exotickým pavilonem
Louny (caj) Pestrý program nabídne tento víkend výstava Člověk v přírodě doplněná o Potravinářský a nápojový salon a Řemesla a kreativitu. Od pátku 8. do neděle 10. září se brány lounského výstaviště otevřou návštěvníkům od 9 do 17 hodin.

Degustace piv se zúčastnilo 231 milovníků zlatavého moku
Žatec (mch) Sto čtyřicet pět vzorků piv z dvaceti pěti pivovarů hodnotili degustátoři při příležitosti tradiční degustace v rámci Žatecké Dočesné. Degustace se uskutečnila ve čtvrtek 31. srpna a pátek 1. září v aule Chmelařského institutu a celkem se na ní za oba dva dny letos sešlo 231 degustátorů z laické i odborné veřejnosti.

Vzpomenou na Petru
Louny (caj) Sportovní odpoledne pro celou rodinu pořádají v sobotu 9. září na letním cvičišti v Lounech Benefit ve spolupráci s Mírou Kalinou a Správou sportovních zařízeních města Louny. „Jedná se o Memoriál Petry Hézlové 2017, charitativní akci na památku kamarádky, kolegyně a členky sportovního spolku.

Hasiči v Košticích oslaví jubileum
Koštice (caj) Na fotbalovém hřišti v Košticích bude v sobotu veselo. Místní sbor dobrovolných hasičů oslaví stodvacáté výročí od svého založení. V půl desáté vyrazí hasičský průvod obcí a položí věnce k pomníkům padlých.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video