Roztančený srpen v Klášterci nad Ohří

Redakce 2017-08-10 09:46:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ ( r ) –  Nádvoří kláštěreckého zámku se od 17. do 19. srpna promění dokonalé kulisy a taneční parket pro již tradiční  festival současného tance Siraex 2017. Na letní taneční akci, která je ojedinělá nejen v Ústeckém kraji, ale i v České republice se letos opět mohou diváci nechat uchvátit průřezem profesionálního scénického tance, a zjistit kam se jeho umělecká forma posouvá na dnešních jevištích. Novinkou pak bude dětská taneční scéna.

Součástí festivalu jsou jako obvykle taneční workshopy pro poloprofesionální tanečníky a pedagogy, a ačkoliv se v průběhu několika let zkrátila doba jeho konání z pěti na tři dny, přinesou zajímavý pohled na dění ve světě uměleckého tance. Festival začne ve čtvrtek 17. srpna ve 20 hodin večerem neprofesionálních souborů z celé republiky. V pátek 18. srpna rověž od 20 hodin si mohou diváci užít inspirativní představení v podání TPS Magdaléna z Rychnova nad Kněžnou, velkého souboru ZŠ a ZUŠ z Karlových Varů,  absolventů Duncan Centre Konzervatoře a  slovenského dua SuperNaturals, které tvoří Martiny Hajdyla Lacové nominované na Cenu Thálie 2016 se Stanem Dobákem ze Slovenska.
Sobotní roztančený den 19. srpna letos nově otevře velký prostor pro dětského tanečníka. Cílem projektu s názvem Dětská taneční scéna – léto 2017, je ukázat divákovi jak krásný, zajímavý, citlivý a velmi tvořivý dokáže být svět dětského scénického tance. Od  půl čtvrté odpoledne, můžete přijít podpořit nejen klášterecké děti, ale také vybrané nejlepší dětské soubory z ČR. Ty zde navíc budou po celý týden pracovat s profesionálními lektorkami vyučujícími na konzervatoři a kromě svých vlastních choreografií předvedou i výstupy z těchto dílen.
Ve 20 hodin Siraex 2017 vyrcholí Gala večerem. Hlavním hostem bude bezesporu Baletní soubor Národního divadla Brno, představí se ale také Monika Částková a duo Jaroslva Janečková se Šimonem Kubáněm.
Organizátorem akce je Základní umělecká škola Klášterec nad Ohří  a podpořilo ji město Klášterec nad Ohří, Ministerstvo kultury ČR a Ústecký kraj. Vstupné činí 50 korun. Permanentka na všechny tři večery je pak 100 korun.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video