Dopravní podnik se opět otevřel pro veřejnost

Redakce 2017-09-07 09:50:00

CHOMUTOV (soš) — Celodenní program pro děti i dospělé, jízdy historickými autobusy, prohlídka zázemí a dopravně preventivní program. To byl Den otevřených dveří v Dopravním podniku měst Chomutova a Jirkova (DPCHJ), který se uskutečnil uplynulou neděli.

„Přišli jsme se podívat, svézt se starými autobusy a užít si s dětmi ještě poslední prázdninový den trochu zábavy,“ vysvětlila Markéta Auterská důvod návštěvy Dopravnho podniku. Ze stejného důvodu se v průběhu dne v areálu vystřídaly desítky rodin. „Zajímá mě technické vybavení, a jak to všechno v takovém kolosu, jako je Dopravní podnik, vlastně funguje,“ přidal další důvod starší muž.
Akce měla ale ještě i další rozměr. „Den otevřených dveří aneb bezpečně do školy je už druhá akce v této podobě a v tomto rozsahu. Jejím cílem je připravit děti na situace, které je mohou potkat cestou do školy a ze školy, informovat je o tom, co mohou dělat pro svoji bezpečnost a pro to, aby je nic špatného v silničním provozu nepotkalo, zkrátka upozornit na nebezpečí, která všude možně číhají. Současně jsme chtěli náš Dopravní podnik otevřít ještě víc a ukázat veřejnosti naše technické zázemí,“ vysvětlil ředitel DPCHJ Petr Maxa s tím, že akce je ojedinělá v tom, že lidé měli možnost podívat se tam, kam se běžně člověk nedostane. „Kromě technického zázemí si mohli návštěvníci prohlédnout i dílny, otevřené autobusy, trolejbusy, myčku, historické autobusy včetně vyhlídkových jízd. Celý den probíhaly také exkurze, které začínaly na dispečinku a pokračovaly po našich technických provozech, takže si návštěvník mohl odnést celkový obrázek o tom, co Dopravní podnik dělá,“ dodal Petr Maxa. Do akce se zapojila i Městská a státní policie a hasiči z Černovic, kteří trpělivě odpovídali na všechny zvídavé dětské otázky, poradili s prevencí a předvedly svou techniku a výstroj. I na pódiu kromě hudebního programu průběžně probíhaly soutěže pro děti, které za správné zodpovězení otázek na téma bezpečnosti v dopravě, vyhrály hodnotné ceny.
Ředitel DPCHJ se s námi také podělil o novinky, které cestující čekají v následujících měsících. „V příštím roce na jaře přijdou do DP nové trolejbusy, z celkového počtu 16 provozovaných bude 15 úplně nových a současně v příštím roce na jaře a pak na podzim obdržíme deset nových CNG autobusů, které omladí náš vozový park,“ uzavřel ředitel Maxa.
Více fotek z akce najdete na www.nastup.cz.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video