Upoutávky na Region Podbořanska č. 36, který vychází ve čtvrtek 14. září 2017

Redakce 2017-09-13 08:40:00

Po Podbořanech poradnu pro pěstouny otevřeli v Žatci Dvanácti pěstounským rodinám z celého okolí se v Podbořanech věnují dlouhodobě Žatec, Podbořany (mch, až) Obecně prospěšná společnost Náhradní rodiny Ústeckého kraje, která poskytuje informace, podporu a pomoc náhradním rodičům a zájemcům o náhradní rodinnou péči, minulý týden slavnostně zahájila provoz žatecké pobočky v ulici Obránců míru. Za přítomnosti nejen zástupců města zahájila provoz nová žatecká poradna pro náhradní rodiny. Tato služba pro pěstounské rodiny byla až do čtvrtka 7. září k dispozici pouze v Podbořanech, Lounech a Ústí, nyní tedy konečně žatečtí pěstouni nemusejí dojíždět do okolních měst a ušetří tím spoustu času, který mohou věnovat svěřeným dětem.

pesky-mestem-podborany-nahledPěšky městem Podbořany
Podbořany (až) Podesáté se vydaly děti pěšky městem Podbořany. V sobotu 9. září proběhl desátý ročník vydařeného turistického pochodu pro děti, který pomohli zorganizovat podbořanští turisté společně s dětmi ze spolku Malý Kevin za finanční podpory města Podbořany. Počasí přálo, na startu dostal každý účastník vandrovníček, do kterého cestou pak sbíral razítka za splnění úkolů a odměny. V cíli obdržely děti medaili za úspěšné absolvování pochodu, mohly si opéct buřta, zúčastnit se rytířských soubojů, zachytat si rybičky, prozkoumat sklepení hlubanské tvrze nebo se svézt na koni za odborného doprovodu Václava Staňka z Chmelištné. „Všem, kteří nám pomohli akci zorganizovat, moc děkujeme a těšíme se na další ročník,“ řekla předsedkyně podbořanských turistů Jana Hoťková. Fotogalerii z akce najdete zde.

nataceni-v-petrohradu-nahledV léčebně se natáčí nový film. Produkční společnost jí za to zařídí Zahradní slavnost
Petrohrad (tk, až) V areálu psychiatrické léčebny v Petrohradě natáčí režisér Dan Svátek film Úsměvy smutných mužů. Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy ústeckého publicisty a spisovatele Josefa Formánka, který popisuje, jak prošel závislostí na alkoholu. Hlavní roli spisovatele Josefa hraje David Švehlík.

 

chmelove-nahledPáté chmelové hry poprvé vyhrály seniorky z Vroutku
Podbořany (až) Popáté se sjeli 6. září do Podbořan senioři a seniorky z okolních spřátelených domovů, ale i ty „neorganizované“ – seniorky z Vroutku – na oblíbené Chmelové hry tamního Domova pro seniory. Letos se do zajímavého soutěžení pustilo sedm družstev, pomáhali jim už tradičně studenti z podbořanského gymnázia. Čekalo je ruční česání chmele na čas, zašívání žoku, ochutnávka a poznávání druhu piva anebo skládání básničky na tři zadaná slova. Loni největší potlesk sklidila báseň žateckých seniorů, kteří tehdy stejně jako družstvo z Chomutova nasbírali stejný počet bodů a po losování o druhé a třetí místo v kole štěstí nakonec byli třetí. Letos se karty trochu obrátily a senioři ze žateckého Domova byli první od konce, na 7. místě. Ale to nevadilo. Hlavní účel těchto her je společná dobrá nálada.

Přednášky zahájí Václav Špilar
Lubenec (až) V Lubenci i letos pokračuje cyklus přednášek se zajímavými osobnostmi, který pořádá spolek SOS Lubenec. „Začneme v pátek 22. září od 18 hodin, kdy do lubenecké knihovny přijede vášnivý kronikář a skvělý vyprávěč RNDr. Václav Špilar přednášet o petrohradských Černínech,“ zve za pořadatele Marcela Svejkovská.

setkani-radioamateru-nahledRadioamatéři se setkávají téměř čtvrtstoletí
Strojetice (ďur) V době mobilních telefonů a internetu, sociálních sítí, ICQ či Skype, zní pojem radioamatér poněkud archaicky. Přesto jsou mezi námi stále lidé, které baví zkoumat rádiové vlny a jejich šíření. Patří mezi ně i ti z Podbořanska, kteří se letos 9. září sešli již počtyřiadvacáté.
Tato setkání, jež patří sice k těm menším, probíhajícím však v o to více přátelské atmosféře, organizuje Zdeněk Říha, a to pravidelně již roky každou druhou sobotu v září. Zatímco dříve se tato setkání odehrávala v nedaleké Jesenici u rybníka nebo v Podbořanech, několik posledních ročníků proběhlo ve Strojeticích v restauraci Tom. Fotogalerii z akce najdete zde.

Kožní končí
K 31. prosinci tohoto roku ukončuje činnost kožní ambulance v Podbořanech. MUDr. František Keznikl odchází do důchodu. „Bohužel se mi nepodařilo sehnat za sebe náhradu. Dva roky jsem inzeroval všemi možnými způsoby, nikdo se nepřihlásil, takže kožní ambulance v Podbořanech končí bez náhrady. Oznámení jsem zaslal na Krajský úřad v Ústí nad Labem, podle jejich pokynů nyní postupuji v ukončování činnosti. Jednotlivé zdravotní pojišťovny mi postupně zasílají přehled, kam se mohou pacienti obrátit ohledně kožní péče. Jde o různá pracoviště v okrese Louny, Chomutov a Most. Podrobné instrukce pro pacienty budou vyvěšeny na tabuli kožní ambulance v Podbořanech,” sdělil podbořanský lékař Keznikl.

Pojeďte na Tři letušky v Paříži
Obec Očihov pořádá zájezd do divadla Radka Brzobohatého na představení Tři letušky v Paříži, a to v úterý 10. října. Vstupné na tuto skvělou francouzskou situační komedii činí 360 korun, doprava 100 korun, odjezd je naplánován v 16 hodin. Pojeďte!

Moštárny zahajují provoz
Podbořany, Vroutek (až) Moštárna v Podbořanech je v provozu již od uplynulého víkendu. „Máme otevřeno v sobotu a neděli od 8 do 15 hodin, v případě potřeby po domluvě i ve všední den odpoledne. Ceny jsou 2,50 Kč / kg peckovin a 5 Kč / kg bobulovin,” říká správce Karel Rott, s nímž se zájemci mohou domluvit na telefonním čísle 777 214 199 .

Armádní cvičení: přidají se letadla
Hradiště, Podbořansko ® Vojenský újezd v Hradišti se o prázdninách postaral podle obyvatel přilehlých měst a obcí o nejednu hlučnou noc. V těchto dnech by to mohlo být ještě o trochu horší, zejména od 16. do 22. září se k pozemnímu výcviku přidají i letadla. Letecká činnost bude probíhat pře-vážně v pozdních večerních hodinách.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video