Ohlédnutí za prázdninami v Základní umělecké škole Louny

Redakce 2017-09-24 00:18:00

Louny (jr) Výuka v Základní umělecké škole v Lounech se již rozjela na plné obrátky. Svědčí o tom hned dvanáct akcí v programu školy na měsíc září. Ale ani během prázdnin se ve škole nezahálelo. Byla opravena střecha, obklady v několika učebnách a několik učeben bylo vymalováno. Literárně-dramatický oboru má ve své třídě nový nábytek. Nová aparatura a nábytek budou také v učebně, kterou si škola pronajímá v divadle, ve které zkouší literárně-dramatické obor a nově také některé žákovské orchestry.

O prázdninách se také pracovalo na projektu „K čemu slunce, když není den?“. Je upraven videoklip písně Olze, který se svými žáky v červnu natočily učitelky Lenka Pihrtová, Oksana Kaplanová a Lenka Havlištová. Připraven ke zpracování je videoklip písně „Koncert na půdě staré školy“. Vedení školy spolu s hudebním skladatelem Danielem Dobiášem připravilo také výjezd do zahraničí s tímto programem, takže žáci, kteří odjeli 12. září zpívat do Holandska a Belgie, měli se svými učitelkami mimořádné zkoušky.
Mažoretky měly se svou učitelkou týdenní soustředění a Carmen zpívala v srpnu v Senátu. K vydání se připravují skladby, které napsali žáci oboru skladba. Poslední srpnový den do ZUŠ Louny přijel známý doktor Karel Nešpor, který učitele naučil celou řadu relaxačních technik. Učitelé je mohou využívat sami i se svými žáky.
Jindřiška Riedlová, ředitelka školy říká: „Těší nás zájem o výuku v naší škole, je nám líto, že nemůžeme přijmout všechny děti, které se k nám hlásí, protože máme zcela naplněný stav.“

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video