Další producenti z Poohří mohou získat certifikát

Redakce 2017-10-07 00:07:00

Ústecký kraj (táb) Už více než dvě desítky výrobků, služeb a zážitků nesou titul „Poohří regionální produkt“. Další příležitost mají regionální výrobci či poskytovatelé služeb nyní na podzim, kdy Destinační agentura Dolní Poohří, jež značku spravuje, vyhlašuje nové kolo certifikace.

Certifikační komise, která přihlášené výrobky a služby hodnotí, se sešla už pětkrát a značku „Poohří regionální produkt ®“ přidělila již třiadvacetkrát. „Obvykle vyhlašujeme výzvu pro místní podnikatele i organizace dvakrát do roka a letos je tomu také tak. Zájemci mají čas přihlásit se do 20. října,“ informovala ředitelka agentury Libuše Novotná Pokorná, která zároveň připomněla, že od první certifikace značkou Poohří právě uběhnou dva roky. To je důležité upozornění pro držitele těch prvních, neboť certifikáty jsou platné pouze dva roky a bude třeba znovu přihlásit i tyto služby a výrobky. „Pro přihlášené je celý proces certifikace bezplatný,“ upozornila ředitelka. Šesté kolo certifikace proběhne 31. října 2017. Žádost i kritéria získají zájemci na webu www.dolnipoohri.eu/…alni-produkt.
Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Komise hodnotí nejen regionální charakter, ale také kvalitu, tradici, jedinečnost a podíl ruční práce. Pro návštěvníky regionu pak představuje logo s modrými vlnkami řeky Ohře, které mohou certifikovaní producenti používat, snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video