Úvod   /   Zprávy   /   Voličům o kradení

Voličům o kradení

Redakce 2017-10-10 11:43:00

Milí voliči. Vypravil jsem se jednou s manželkou do Rakouska za poučením. Kdysi to byl dobrý zvyk, měl by se oživit. Rakušané jsou totiž bývalí Češi mluvící rakousky a také magoři, jak se kdysi o nich náš, všemi milovaný kníže Karel Schwarzenberg vyjádřil. Ve Wachau na vinici na pěšině mezi révou mají neuzamčený chladící box plný vychlazených lahví, s kasičkou a pohárky. Kdo chce, koupí si víno a dá peníze do kasičky, kdo nechce, jde dál. Je to nesmírně zajímavý úkaz – můžete ho použít jako měřidla, jsme-li už v Evropě.

Měřidlo je to, jak jistě víte, chmurné. Mám názor, že náš občan by nezaplatil, protože v Evropě ještě není. Pak jsem přidal názor, že by ukradl tu kasičku. Pro vína by přišel za šera, a za ranního kuropění by vzal i ten chladící box i s lavičkou ze sibiřského modřínu, co se na ní to víno pije.
Jako důkaz chmurných předpovědí jsem využil nedávného pokusu blíže neurčené tiskové redakce v českých městech, za kolik minut ukradnou lidé na ulici cizí kolo. Vyhrálo jedno město, pro hanbu ale ten, který Hradec nebudu jmenovat, ukradli ho za tři minuty. Jinde za víc minut, podle pozornosti chodců. A nyní pozor!! To nekradli politici, nýbrž voliči.
Jsou to titíž voliči, kteří politiky nenávidí, protože kradou. A nebudou je proto volit. Přiznávám, že se v tom neumím vyznat.
Uklidněte se, většina voličů nekrade. Většina politiků také ne. Dokonce ani většina soudců, policistů a profesionálů nekrade. Menšina jmenovaných krade. Nyní dochází v té menšině k jevu, že zloděj volí zloděje, a ještě mu to má za zlé. Dopadnout ty dva zloděje má policista, který také krade. Ale i kdyby nekradl, nepomohl by si, dopadené zloděje by osvobodil soudce, který rovněž krade. Nu, a protože jsme země vyvinutá, kradou i poslanci.
Čeští voliči, kteří jsou pro chladící boxy v Rakousku vážným nebezpečím, rádi považují politické strany za bandy zlodějů. Mezi politiky je mnohem méně zlodějů než mezi voliči, protože politiků je mnohem méně. Kdyby bylo politiků více než voličů, což nelze v budoucnu vyloučit, bylo by v politice víc zlodějů než u voličů.
Politici zloděje (v jiných politických stranách) rádi odhalují. Báječně se to hodí do politiky. Lze je házet na konkurenci. Kdo jich nalezne víc, může víc házet. Bez veřejného odhalování zlodějů by byla politika ubohost. Odhalených zlodějů je však už takové množství, že si z toho odhalení už nikdo nic nedělá. Hanit někoho, že krade, nemá už žádný smysl ani v politice, ani doma. Co na tom, že někdo krade? Všichni kradou, říkají si zloději, když za šera odvážejí z Rakouska chladící box na víno i s lavičkou a kasičkou.
Neměl jsem o tom boxu raději psát, mohl v té vinici zůstat. Ale chtěl jsem voliče poučit. Když jim vadí, že politici kradou, ať s tím sami zkusí seknout. Jednou bychom se dočkali na chmelnicích volně umístěných píp s půllitry a kasičkami. Byl by to signál, že už jsme v Evropě.
Ale voliči toto poučení neocení. Řeknou, že je to paušální očerňování naší drahé vlasti a všech poctivých lidí v ní. Že se u nás krade stejně jako jinde. A že volby zde nejsou proto, aby se voliči polepšili, nýbrž aby nevolili zloděje. Nejvíce rozzlobených hlasů dostanu zřejmě od zlodějů. Chtěl jsem voličům napsat, aby se před volbami polepšili a nekradli alespoň oni. Bohužel ale je zde jedno pravdivé pořekadlo, ŽE SE SCHODY NEZAMETOU, BYŤ BY BYLY Z MRAMORU, NIKDY ZDOLA NAHORU!!! Bohužel, začarovaný kruh, ze kterého se nedostaneme, dokud někdo neřekne: TAK A DOST!!! Dočkáme se…? Miroslav Ryska, Žatec

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video