Upoutávky na Žatecké noviny č. 41, které vycházejí v úterý 17. října 2017

Redakce 2017-10-16 13:26:42

Vydařené Hošťálkohraní v Budíku

Žatec (mch) Vyrábění draků, malování obrázků, divadlo i tancovačka, tak vypadalo nedávné Hošťálkohraní na terásce před Budíkem, které přilákalo na opomíjené žatecké Hošťálkovo náměstí desítky dětí a jejich rodičů. 

Odpoledne plné zábavy pro děti a večerní divadelní představení pro dospělé proběhlo první říjnovou neděli v žateckém Budíku. „Je to naše první akce mířená na děti. Měl jsem trochu velkou hlavu, aby se vše povedlo. Obtížně jsme hledali termín, který by vyhovoval všem účinkujícím, nakonec se nám to povedlo a jsme rádi, že přišlo tolik dětí a Hošťálkohraní mělo úspěch. Velké díky patří děvčatům z Farmy Šťastný, která pro děti uspořádala tvoření a i městu Žatec, za finanční podporu,“ přiznává počáteční obavy a pak radost z úspěchu vedoucí Budíku Ota Blail.



Žatecké „ÍČKO“ je druhé nejlepší v kraji

Žatec (mch) V anketě „Informační centrum roku 2017“, jejímž vyhlašovatelem je Asociace turistických informačních center (A. T. I. C.) ČR a provozovatelem Vydavatelství KAM po Česku uspělo i žatecké „Íčko“, které v Ústeckém kraji získalo krásné druhé místo. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety proběhlo v rámci galavečera při Členském fóru A.T.I.C. ČR ve Vrchlabí 5. října. „Z udělení ceny máme velkou radost, nejen pro to, že pro nás hlasovali samotní lidé, ale jsme rádi, že jsme jako nový tým „ÍČKA“ navázali na úspěchy našich předchůdců, kteří tuto cenu získali již v minulých letech,“ říká, za všechny pracovníky infocentra, Sabina Řezáčová. Vítězem ankety za Ústecký kraj se stalo Městské informační centrum Duchcov (184 hlasů), druhé bylo Turistické informační centrum Žatec (100 hlasů) a třetí příčku obsadilo Informační centrum Děčín (99 hlasů).



Bývalý jednatel čelí trestnímu oznámení

Žatec (mch) Insolvenční správkyně Zdeňka Pechancová prodala budovy a pozemky bývalých žateckých jatek. Jako investiční záměr areál koupila Advokátní kancelář Křivánek, Tomášek, která za něj zaplatila přes osm miliónů korun. Zařízení jatek se bude prodávat zvlášť, jeho cenu by měl určit znalecký posudek. Insolvenční správkyně firmy Jatky Žatec rovněž podala trestní oznámení na jednatele společnosti, který nespolupracuje s insolvenčním správcem, nepředložil účetní a obchodní knihy a nepodal daňová přiznání. Dále na něm chce také vymáhat 640 tisíc korun, za škodu, která v areálu vznikla během zimy, kdy podnik nezajistil vypuštění rozvodů vody a ústředního topení, které během mrazů popraskaly.



Přihlásili se noví čtenáři a zapomnětlivci vraceli knihy

Žatec (mch) Během „Týdne knihoven“ měli v žatecké knihovně noví čtenáři opět možnost využít slevy na registračním poplatku a ti stálí amnestii na upomínky. Během prvního říjnového týdne tak městské knihovně přibylo celkem dvacet šest čtenářů, z toho deset čtenářů dětského oddělení a šestnáct čtenářů starších patnácti let. Amnestii na upomínky využilo 31 lidí, konkrétně deset zapomnětlivců v dětském oddělení a dvacet jedna v oddělení pro dospělé. 



Město zaplatí za pronájem haly

Žatec (mch) Po dobu rekonstrukce tělocvičny na Základní škole na náměstí 28. října, dochází tamní žáci na hodiny tělesné výchovy do sportovní haly TJ Sever Žatec. Radní nyní rozhodli, že Severu uhradí pronájem prostor ve výši 252 tisíc korun. Po rekonstrukci tělocvičny dlouhodobě volalo jak vedení školy, tak sportovní organizace a veřejnost. Původně mělo být vše hotové na konci letošních letních prázdnin. Jenže v prvním kole výběrového řízení nastal zádrhel, nenašel se zhotovitel. Práce tedy začaly až na začátku září. Kompletně hotovo by mělo být v srpnu příštího roku. Město bude rekonstrukce stát 11 549 473 korun včetně DPH. 



Festival Náš svět opět bavil celé divadlo

Žatec (mch) Jubilejní 15. ročník festivalu malých divadelních forem shlédli diváci 10. října v Městském divadle v Žatci.  Postupně se zde představila desítka souborů a nechyběl samozřejmě ani žatecký KAMARÁD LORM, pod jehož patronací se divadelní přehlídka s názvem Náš svět tradičně koná. 



Příběhy našich sousedů ve Staré papírně

Žatec (id) Slavnostní veřejná prezentace projektu Příběhy našich sousedů proběhne ve středu 18. října v prostorách Staré papírny. Začátek je v 17 hodin. Jedná se o vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum, ve kterém mají žáci základních škol a víceletých gymnázií za úkol vyzpovídat pamětníka, natočit jeho vzpomínky, digitalizovat fotografie, prozkoumat archivy a nakonec vytvořit rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument. Žatecký příběh představuje práci zdejšího loutkového souboru Jitřenka, partnerem projektu je městská knihovna, která ke spolupráci oslovila vytipované děti. „Vznikla rozhlasová nahrávka s komentářem z natáčení a fotodokumentace,“ přibližuje výsledný tvar, který budou ve středu prezentovat, ředitelka žatecké knihovny Radka Filková. 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video