Knihovna získala ocenění za vzdělávací aktivity

Redakce 2017-10-26 09:32:38

Louny, Praha (dak) První říjnový týden je již tradičně svátkem všech knihoven. Ve čtvrtek 5. října se v Zrcadlové kapli pražského Klementina konalo slavnostní předávání cen nejlepším knihovnám. Do Loun také jedna z nich putuje. Za účastni ministra kultury Daniela Hermana a dalších významných představitelů kulturního života převzaly nejlepší české knihovny ocenění za rok 2017. Městská knihovna Louny získala titul Nejlepší městská knihovna roku 2017, a to v kategorii měst od 10 001 do 20 000 obyvatel: Zvláštní ocenění za vynikající komunitní a vzdělávací aktivity.

Ocenění je potvrzením toho, že vzdělávací projekty, zvláště pak projekt Třetí věk, mají smysl a že směřování ke komunitní knihovně je jediné správné. Lounská knihovna se velmi významně zaměřuje také na práci s dětmi a mládeží, nabídka pro školy všech typů je unikátní. Rovněž zaměření na prorodinné aktivity, včetně otevírací doby knihovny (neděle) je považováno za následováníhodné. Ocenění získala lounská knihovna opakovaně. Letos se navíc pyšní také prestižním titulem Kamarádka knihovna 2017, který získala v červnu a děkuje tak všem svým čtenářům, návštěvníkům a příznivcům.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video