Nemusíte jen sedět doma Seniorcentrum Žatec nabízí široký záběr aktivit

Iveta Drlíková 2017-11-05 01:32:00

Pro velký zájem rozšířilo nedávno žatecké Seniorcentrum zdravotní cvičení zaměřené na starší ročníky narození. Od září se tak v prostorách Sedmikrásky v Jiráskově ulici cvičí každé pondělí a také středu od 9.30 hodin. Projekt „Cvičíme pro radost“, který seniorům pomáhá ke zlepšení fyzické i psychické kondice, získal podporu z Komunitního plánování města Žatec, a je určený nejen pro členy pořádající organizace. „Těší nás, že je o cvičení takový zájem. Hodiny vede kvalifikovaná lektorka při hudbě. Vzhledem k věku účastníků probíhá cvičení většinou vsedě na židlích, všichni také mají k dispozici různé pomůcky, jako jsou třeba gumy na posilování, malé a velké cvičební míče nebo balanční podložky,“ popisuje Stanislava Žitníková ze Seniorcentra.

Kromě pohybových aktivit nabízí tato organizace žateckým seniorům i řadu dalších činností. Naposledy to byla říjnová beseda se zakladatelem nadačního fondu Cesta proti bolesti, dvaadvacetiletým Milanem Dzuriakem z Jirkova. Ten, přestože trpí nevyléčitelnou nemocí, pomáhá plnit sny handicapovaným dětem. „Povídání se protáhlo až do půl šesté a bylo velmi příjemné. Kromě problémů s kyčlemi, trpí Milan Bechtěrevovou nemocí, kterou mu diagnostikovali až po třech letech. Vyprávěl nám, jak ho případy nemocných - handicapovaných lidí dovedou opravdu zasáhnout. Třeba příběh 14letého klučiny, který od 11 let trpí svalovou dystrofií. Nemoc postupuje velmi rychle a rodiče i on ví, že se v podstatě jednou udusí. Jeho velké přání bylo navštívit Paříž a památky v okolí. Nadace Milana Dzuriaka mu tento sen splnila, ale peníze stačily na pokrytí cesty jen pro něho a jeho maminku. A představte si, že jeho tatínkovi se na cestu složili jeho spolupracovníci, aby si výlet užili jako rodina. Jsou to velmi silné zážitky a pro nás posluchače opět hodně obohacující,“ přiblížila setkání S. Žitníková, která v listopadu zve všechny zájemce na přednášku pražské bylinkářky Romany Polakovičové. Proběhne 7. 11. od 15 hodin opět v prostorách Staré papírny.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video