Vánoční koncert Petra Kotvalda. Na vystoupení v rodném městě se zpěvák těší

Iveta Drlíková 2017-11-05 01:50:00

Žatec (id) Na sváteční koncert Petra Kotvalda „Vánoce hrajou glórijá“ zvou pořadatelé 10. prosince do kulturního domu Moskva. Kromě hlavní hvězdy, jeho doprovodné kapely a skupiny Trik na něm vystoupí také pěvecké sbory žatecké ZUŠ, Klíček a Camerata. „Žatec je pro mě srdeční záležitost. Vždyť tady jsem byl a jsem pořád doma. Mám tu své kořeny a rodinu. V loni na Dočesné jsem slíbil, že se sem vrátím s vánočním koncertem a teď se k vám domů moc těším,“ vzkazuje Petr Kotvald.

Žatec je jedním z mála měst, kde se tento koncert uskuteční. Pořadatelé na něj zdarma pozvou i několik dětí z dětského domova a zařízení pro handicapované Kamarád Lorm. „Máme pro děti připraveny i nějaké drobné dárky a děkujeme všem partnerům, bez kterých by se tato kulturní akce v Žatci nemohla uskutečnit,“ říká Luděk Müller, majitel KD Moskva, který se Spolkem rodáků a přátel města Žatec akci pořádá. Záštitu nad koncertem převzala senátorka a starostka Zdeňka Hamousová.

Petr Kotvald patří k málo interpretům populární hudby, kteří během své více jak třicetileté sólové kariéry nabídl svým posluchačům řadu hitů, ale dokázal vytvořit i smysluplný vánoční repertoár. Jeho písně Vánoce hrajou glórijá a Dál sníh padá, můžeme slyšet v rádiích o adventu velmi často a samozřejmě zazní i na žateckém koncertě.

„Základ koncertu budou tvořit písničky z mého vánočního alba. Dojde ovšem také na výběr z mých známějších písniček, které nejsou vánočními skladbami, ale svými texty se do atmosféry adventu hodí dokonale. Na posluchače a diváky útočí koledy ve všech možných podobách, jako zvuková kulisa ve všech obchodních domech, tomu se chci vyhnout,“ vysvětluje Petr Kotvald a s úsměvem dodává: „Pro mě jsou Vánoce hlavně tyto koncerty. Utíkám tak od reality předvánočního shonu, ale stejně tomu člověk neujde, každý znejistí, jestli bude vše připravené, tak jak má. A dárky? Ty řeším až těsně před Vánoci. Štědrovečerní večeře může začít až tehdy, když má hospodyně vše hotovo, teprve pak můžeme zasednout ke štědrovečernímu stolu. A hlavně musí také svítit na nebi první hvězda. Jen nesmí být zataženo nebo smog, to jsme pak o hladu.

Vánoční koncert Petra Kotvalda a jeho hostů začíná v neděli 10. prosince v 18 hodin. Vstupenky jsou již teď k dostání, a to buď on-line na www.ticketart.cz nebo v KD Moskva Žatec, CA Jarotour a Foto Svoboda. O dvě volné vstupenky na koncert můžete také soutěžit v příštím vydání našich novin. KD Moskva připravuje na březen také koncert Petra Koláře, sledujte www.moskvazatec.cz. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video