Úvod   /   Zprávy   /   Kam v okrese za kulturou

Kam v okrese za kulturou

Redakce 2017-11-10 08:43:00

Mrkněte do našich tipů a vyberte si akci, kterou o víkend navštívíte.

ŽATECKO 

PÁTEK 10. LISTOPADU

Městské divadlo Žatec: Rok na vsi – DS Vrchlický Jaroměř. Diváci se mohou těšit na další ztvárnění románové kroniky bratří Mrštíků, která popisuje události ve fiktivní moravské vesničce během jednoho roku v posledním desetiletí 19. století. Od 18 hod. 

Chovatelský areál Žatec: Podzimní výstava králíků, holubů a drůbeže – dvoudenní výstava, školská zařízení a děti do 110 cm vstup zdarma. Od 9 do 17 hodin. 

KD Moskva Žatec: Turnaj žateckých patriotů v bowlingu – dvoukolová soutěž rodáků a příznivců města Žatce v I. ročníků bowlingového turnaje o hodnotné ceny. Od 16 hod. 

Pivárium Zlatý Chmel Žatec: Barvy podzimu na Piváriu Zlatý Chmel. Od 18 hod. 

SOBOTA 11. LISTOPADU   

Digitální kino Žatec:

Maxinožka – náctiletý outsider Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil záhadu svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž! Animovaný film. Od 15 hod.  

Thor: Ragnarok 3D – akční fantasy. Od 17.30 hod. 

Vražda v Orient Expresu – Agatha Christie a její nejznámější detektivka. Hrají: Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Kenneth Branagh. Od 20 hod. 

Žatec – Žihle: Poslední Podzimní Pochod – pořádá Klub českých turistů odbor Žatec. Trasa – Blatno u Jesenice, Tis – Uhlířská louka, Skalní město – Žihle, 13 km. Start z nádraží Blatno v 9 hodin. 

Stará papírna Žatec: Garážový výprodej – jste zavalení věcmi, které je vám líto vyhodit? Přijďte je prodat, vyměnit či darovat. Vstup i prodejní místa jsou zdarma. Od 10 do 17 hodin. 

Chovatelský areál Žatec: Podzimní výstava králíků, holubů a drůbeže – školská zařízení a děti do 110 cm vstup zdarma. Od 9 do 16 hodin. 

Kulturní dům Libočany: Podzimní setkání seniorů – dobrou náladu a malý obnos na slosovatelné vstupenky – vyhrává každá. Od 18 hodin. 

NEDĚLE 12. LISTOPADU 

Digitální kino Žatec: Suburbicon: Temné předměstí – mysteriózní krimi pod vedením George Clooneyho. Hrají: Matt Damon, Julianne Moore a Oscar Isaac. Od 20 hod. 

Městské divadlo Žatec: Čert a Káča - DAP Praha. Klasická pohádka o nešikovném Čertovi a mazané Káče na motivy známé pohádky Boženy Němcové. Od 15 hod. 


LOUNSKO 

PÁTEK 10. LISTOPADU

Kino Svět Louny:

Maxinožka – premiéra ČR. Kluk jménem Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil tajemství svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž! Animovaný film. Také v sobotu. Od 15 hod. 

Thor: Ragnarok 3D dabing – Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – zkázu svého domova a konec asgardské civilizace – který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Akční film. Také v sobotu. Od 17.30 hod.

Vražda v Orient expresu – světová premiéra. Režisér Kenneth Branagh přivádí na plátna kin hvězdnou posádku legendárního vlaku. Krimi. Také v sobotu. Od 20 hod.

Všechno nejhorší – premiéra ČR. Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? Horor. Také v sobotu. Od 22 hod.

Počedělice: Lampionkový průvod obcí – start i cíl je před místním Hostincem, kde bude zajištěno občerstvení a hudba. Od 17 hod.

Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež. Od 17 a 20 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: 10. – 12. 11. Festival smíchu – 5. ročník festivalu komedií uvádí DS Klouzák Postoloprty. DS Koštice – Jiří Just: Záměna. Od 19 hod.

SOBOTA 11. LISTOPADU

Kino Svět Louny:

Příšerákovi 2D. Také v neděli. Od 10 hod.

My Little Pony Film – animované dobrodružství. Také v neděli. Od 13 hod.

Kino Peruc: Já, padouch – animované, akční dobrodružství. Od 15.30 hod.

Louny, náměstí: Lounské farmářské trhy. Od 8 do 12 hodin.

Panenský Týnec, Sokolovna: Oficiální mistrovství České republiky v křížovém mariáši – slavnostní zahájení, 1. - 3. kolo, oběd, 4. - 6. kolo, po dohrání večeře, v 18 h vyhlášení výsledků. Od 8.50 hodin.

Blšany u Loun: Show alpských čertů – zahájení, pochod alpských čertů (17.30), doprovodný program akce: pochod mažoretek, "Tam Tam Batucada" bubenická show, hudební skupina "Beruška", pivo, klobásy, trdelník, svařák a další. Od 13 hodin.

Zimní stadion v Lounech: Veřejné bruslení. Od 14:15 do 15:45 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Festival smíchu – již tradiční oblíbený festival komedií uvádí Divadelní soubor Klouzák Postoloprty. TMA Terezín – Ray Cooney: Prachy? Prachy! Od 19 hod.

Restaurace Černý kůň – Klub Za zdí Louny: Veteráni studené války – přijíždějí v Den válečných veteránů i do našeho města. Přijď na koncert a nepřestávej bojovat! Stojí to za to! Od 20 hodin.

Kulturní dům Výškov: Taneční zábava – k tanci a poslechu hraje hudební skupina Reflex. Vstupné zdarma. Zve obec Výškov. Od 20 hodin.

NEDĚLE 12. LISTOPADU

Městská knihovna Louny: Světové dny – Maďarsko. Další z cyklu světových dnů v knihovně – výtvarný workshop pro děti, gastro workshop pro dospělé, kotlík na dvorku, výuka maďarštiny, výstava maďarské literatury, dokument o Budapešti aj. Vstup zdarma, akce je realizována za finanční podpory Ministerstva kultury z programu Knihovna 21. století. Od 14 do 19 hodin.

KD Zastávka Louny: Taneční čaje – Taneční orchestr Jaromíra Laksy, TŠ Fénix a KD Zastávka vás zvou na parket. Od 14 hodin.

KD Smolnice: Odpoledne s Pichlovankou. Od 14 hod.

Loutkové divadlo Louny: Začarovaný les – loutková pohádka. Děti do dvou let zdarma. Od 14.30 hodin.

Zimní stadion v Lounech: Veřejné bruslení. Od 14:45 do 16:15 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: V.A.D. Kladno – Kazimír Lupinec: Upokojenkyně. Od 19 hodin.


PODBOŘANSKO

PÁTEK 10. LISTOPADU

Náměstí Podbořany: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hodin.

Kino Podbořany: Transformers: Poslední rytíř – automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem“ Bumblebeem. Od 19.30 hod.

DDM Podbořany: Výstava výtvarných prací Kde domov můj. Od 8 do 17 hodin. 


SOBOTA 11. LISTOPADU

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Divadlo pro nejmenší a Dýňování – uspávání skřítků. Uvedení pohádky Gulliverovy cesty a následně tvoření domečků z dýní pro skřítky a uspávání skřítků na zimu. Zve RMC Jonáš a OKAP. Od 15 hodin.

Stebno, hospoda: O historii a archeologii Stebna a okolí – vypráví Vojtěch Peksa, archeolog Ústavu archeologické památkové péče Severozápadních Čech. Od 16 hodin.

Kulturní dům Vroutek: Posezení s heligonkou – k poslechu a tanci zahrají Staročeští heligonkáři a v průběhu večera pobaví bavič Milan Pitkin. Od 19 hodin.

DDM Podbořany: Den her a soutěží. Od 10 do 16 hodin.

Podbořany - Hlubany (Mariánská ulice): Výsadba stromů narození nových občánků města. Od 14 hodin. 

Kulturní dům Očihov: Martinské posvícení - k tanci a poslechu hraje rodinná skupina Jaroslava Třísky. Od 20 hodin.

NEDĚLE 12. LISTOPADU

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Nedělní bohoslužba. Od 9 hodin.

Kino Podbořany: Já padouch 3 – animovaný, rodinný, film. Od 15 hod.

Očihov, kostel sv. Martina: Pouť ke cti sv. Martina – slavnostní mši svatou slouží o. Alexander Siudzik. Od 15 hodin.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video