Malý křest knihy o obci Zbrašín po sedmnácti letech

2018-02-10 03:23:00

Zbrašín (Miroslav Černý) Je to až neuvěřitelné, ale od doby, kdy někdejší zbrašínský starosta poprosil nejstarší občany, aby sepsali vzpomínky na svou obec, uplynulo již sedmnáct let. Projekt se tehdy sice nerealizoval, ale dnes téměř jedenadevadesátiletý Václav Sadil se myšlenky na sepsání pamětí nikdy nevzdal. Výsledkem jeho snahy je výpravná publikace, která v pondělí 21. ledna dorazila na Lounsko.

Jedná se o unikátní osobní zpověď člověka, který se narodil v době první republiky, skrze vzpomínky rodičů jej ještě ovlivňovalo staré Rakousko, na vlastní kůži zažil druhou světovou válku, a po ní na krátkou dobu opravdově uvěřil vzletným frázím o budování nového venkova. V nové době však nebylo pro mladého muže na venkově pracovní uplatnění. Tak opustil rodnou ves a odešel do města. Jeho srdce v rodné obci však navždy zůstalo, čehož je kniha jednoznačným dokladem. Křest knihy s ohledem na zdraví autora proběhl v domácích podmínkách. Veřejně se však sluší poděkovat desítkám spolupracovníků a pomocníků, bez nichž by kniha nevznikla, jmenovitě Ivoně Patrovské, minulý týden zesnulé sokolské cvičitelce, která knize prováděla obsahové a věcné korektury. Poslední nezarezervované kusy knihy si lze objednat na telefonním čísle 775 028 112.

Na přiloženém snímku je pan Václav Sadil nad novou knihou s dcerou Lenkou a vnukem Karlem. Foto: Miroslav Černý 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video