Vroutek získal další skalp mužstva z krajského přeboru

Alla Želinská 2018-02-13 08:20:21

Vroutek, Žihle (hyk) Po Tatranu Kadaň podlehl Vroutku i další účastník KP, mužstvo Slavoje Žihle, které hraje KP Plzeňského kraje. Mužstvo Vroutku nastoupilo tentokrát oslabeno o několik kmenových hráčů. Trenéru Klíčovi chyběli Kukla, Pelikán J., Sulovský, Baierl, Haza, Zvoníček, rekonvalescenti Šimon a Žák, a Balák J. s Vlčkem. Kladem bylo, že se do sestavy vrátil Petr Volkman a celý zápas odehrál i Gutwald. V sestavě se tedy objevili mladí hráči Santner, P. Klíč a Kubelka. Všichni opět odvedli poctivý výkon a jsou velkou perspektivou pro první mužstvo.

První poločas se hra přelévala a ani jedno mužstvo nezískalo převahu. Slavoj vstřelil branku hned v úvodu zápasu a již od třetí minuty, podobně jako v Bílině, Vroutek prohrával. Vzápětí vroutecký Chroust srovnal skóre. Po proměněné penaltě domácích se opět podařilo Vroutku brzy vyrovnat a P. Volkman srovnal na 2:2. Chybou obrany těsně před koncem poločasu se Slavoj ujal vedeni a poločas končil 3:2 pro Žihli. V druhém poločase již hosté ovládli hru a byli po celý poločas lepším mužstvem. Již v 54. minutě Gutwald opět srovnal skóre a mužstvo Vroutku hrálo asi podle představ trenéra. Trvale vyvíjeli tlak na soupeře, byli lepší jak po fyzické, tak po taktické stránce. Hráči dohrávali souboje a nedali domácím prostor k jejich hře. Ke konci utkání již začaly Vrouteckým docházet síly a museli několik útoků domácích odvracet, ale přesto ještě dokázali po brejkové situaci vstřelit branku a Chroust svým druhým golem upravil na konečných 4:3 pro Vroutek.

První mužstvo Vroutku tak nechalo zapomenout na nevýrazný výkon v Bílině a připsalo si další cenné vítězství nad týmem z vyšší soutěže. Více než toto vítězství je však cennější způsob, jakým bylo dosaženo. Hráči hráli aktivně, s nasazením a bojovností. Mladí hráči podali kvalitní výkon a zapadli do sestavy. Je to příslib do další části soutěže 1.A třídy. Příští sobotu jedou Vroutečtí do Litvínova, kde je čeká od 11 hodin na UMT další kvalitní soupeř. Účastník krajského přeboru ústeckého kraje Horní Jiřetín. Po podzimu jsou na devátém místě tabulky.

Komentář trenéra L. Klíče: „O přestávce jsme si řekli, že se musíme vyvarovat zbytečných chyb, které vždy posadí domácí hráče ,,na koně“ a naopak zvýšenou aktivitou donutit soupeře k chybám. A to jsme pak beze zbytku splnili. Začali jsme domácí přehrávat kondičně a díky tomu jsme se dostávali do šancí, které jsme proměnili a dovedli utkání do vítězného konce.“

Slavoj Žihle – FK Vroutek 3:4 (3:2)

Branky: Chroust 2x, Volkman, Gutwald.

Sestava: Klíč M., Santner, Klíč P., Volkman O., Heinc, Pelikán (46. Minařík), Gutwald, Machyna, Kubelka, Chroust, Volkman P.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video