Nachytali tři opilce za volantem

Markéta Chalupová 2018-02-15 09:20:09

Žatecko (mch) Na opilce za volantem si posvítili dopravní policisté. Poslední lednový pátek nachytali hned tři. „Krátce před páteční půlnocí policisté zastavili čtyřicetiletého řidiče, u kterého odhalili hned několik provinění. Nejenže při silniční kontrole zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění, ale všimli si také jeho ovlivnění alkoholem. Po provedení dechové zkoušky se na displeji přístroje ukázala hodnota 1,76 promile,“ popisuje mluvčí lounské policie Irena Pilařová a dodává: „Ten samý den se na Žatecku dopravní policisté setkali i s dalším řidičem, který si zřejmě nedokázal před jízdou odpustit alkohol. Když se čtyřiapadesátiletý muž podrobil odbornému měření, policisté zjistili, že se jeho ovlivnění vyšplhalo až na 2,12 promile alkoholu v dechu.“ Oba muže tak čekalo nemilé překvapení, policisté jim sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mohou jít až na jeden rok do vězení.

O něco hůř skončil mladík (24), který řídil osobní automobil, i když si předtím neodepřel skleničku alkoholu. U Loun se, zřejmě i kvůli nepřiměřené rychlosti, srazil s nákladním automobilem. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Dopravní policisté, kteří zasahovali na místě, mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,52 promile. Nyní mu, za způsobení nehody v opilosti, hrozí až tři roky odnětí svobody. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video