Žatecký boxer Jan Milenko se stal vícemistrem České republiky

Dominik Urma 2018-02-26 15:15:54

TRUTNOV/ŽATEC — Od čtvrtka do soboty probíhalo v Trutnově boxerské Mistrovství České republiky juniorů a juniorek. Žatecký region mezi elitou české scény reprezentoval v nejtěžší váhové kategorii nad 91 kg Jan Milenko doprovázený trenérem Vladislavem Naporowskim.

Do prvního semifinálového boje nastoupil místní bijec v pátek proti Michalovi Hroncovi z Havířova. Hned v úvodu se Milenko tvrdě tlačil do soupeře a postupně ho demoloval tvrdými údery na hlavu i břicho. V posledním třetím kole, kdy byl Hronec podruhé počítán, přiletěl z havířovského rohu do ringu ručník, který značí vzdání soupeře. Finálový galavečer proběhl v sobotu. Soupeřem našeho rohovníka o titul mistra České republiky byl Filip Dümont, boxer z Ústí nad Labem a současná jednička juniorské reprezentace ve váze nad 91 kg. Od prvního kola bylo cítit, že Honza je lehce unavený z předešlého zápasu, zatímco Dümont byl čerstvý, protože byl nasazen rovnou do finále. Přesto však dokázal žatecký borec svému o hlavu vyššímu protivníkovi pořádně zatopit, což dokazovala i hlasitá kritika na hlavu ústeckého boxera, která se z jeho rohu ozývala po celé hale. Bohužel, i přes skvělý výkon Honzy Milenka, bodový rozhodčí vyhlásili vítězem Filipa Dümonta. Do Žatce tak putuje stříbrná medaile.

,,Byl to super zážitek, splnil jsem si sen a stal se vícemistrem ČR, veřím, že kdyby měl soupeř už taky jeden zápas v sobě, tak jsem mohl vyhrát, ale takhle to bylo opravdu těžké, únava mi svazovala ruce. Jsem ale hodně cílevědomý a věřím, že v dalších letech, když budu makat, dokážu vyhrát. Rád bych tímto poděkoval všem kamarádům a rodině, že mě podporovali a koukali na online přenos přímo z Trutnova. Velký dík patří taky trenérům a hlavně Napymu (trenér Vladislav Naporowski, poznámka redakce), který si udělal volno a všechno to absolvoval se mnou," řekl po svém návratu z MČR Jan Milenko.

Napsal(a): Dominik Urma

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video