Sportovní anketě vévodí dvě Lucie. Mezi dospělými vyhrála Svěcená, mezi mládeží Nesnídalová

Iveta Drlíková 2018-03-03 02:36:00

Více nominací v okresní anketě proměnili sportovci z Loun, žatečtí ale vyhráli obě kategorie jednotlivců, když mezi dospělými si pro nejprestižnější cenu podruhé přišla plavkyně Lucie Svěcená a mezi mládeží kajakářka Lucie Nesnídalová. Slavnostní vyhlašování proběhlo minulou středu v žateckém divadle, kde domácí sportovci ovládli ještě mládežnické kolektivy. První byl plavecký oddíl SK Jazzmani a druzí národní házenkáři TJ Žatec.

Nejlepší sportovci okresu Louny za rok 2017 se po dvou letech sešli opět v Žatci. Loňské vítězství mezi dospělými dokázala obhájit česká reprezentantka a olympionička Lucie Svěcená, kterou na podium doprovodil i její trenér Karel Urban. Lucie prozradila, že teď se soustředí především na blížící se maturitu. Ve studiu by pak chtěla pokračovat. Ještě ale neví, zda to bude v Česku, protože má nabídky i od trenérů z USA. Ze sportovních cílů má před sebou nominaci na evropský šampionát. Svěcená se v průběhu večera na podium vracela opakovaně. Přítomná byla i během přebírání ceny pro kolektiv dospělých, kde její domovský klub SK Jazzmani Žatec skončil na druhém místě, a také společně s oddílovým kolegou Kristiánem Balonem získala nejvíce hlasů od čtenářů. Mezi pěticí finalistů v kategorii dospělých byli ještě dva žatečtí muži, kteří holdují menšinovým sportům. Na třetím místě to byl rychlostní kanoista Vladimír Slanina a na čtvrtém kickboxer Hany Greisiger. Stříbrnou příčku obsadila Adéla Citová z Loun, která sbírá cenné kovy doma i v zahraničí ve sportovním aerobiku. Za v pořadí pátou dráhovou cyklistku z Podbořan Lucii Hochmann, která tou dobou byla na soustředění v zahraničí, převzala cenu její maminka.

Anketa, i samotné vyhlašování, přinesla několik změn. Oproti minulým létům z nominací vypadly některé kategorie, včetně té trenérské. Pořadatelé to částečně nahradili tím, že společně s nejlepšími jednotlivci a kolektivy pozvali na podium i jejich kouče. Večerem pak přítomné nově provedla dvojice moderátorů - Zdeněk Kubec, který je členem krajské komise pro sport a volný čas, jemuž zdatně sekundoval novinář Hynek Dlouhý. Na žateckém podiu se letos také v jednu chvíli sešli hned dva olympionici, to když žatecký rodák, zlatý olympijský medailista ve střelbě Miroslav Varga, předával cenu Lucii Svěcené. Sám pak získal celoživotní ocenění za úspěšnou sportovní kariéru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video