Napsali jste nám: Velký dík za záchranu koček

2018-03-15 06:12:00

Máme zahradu v poslední kolonii za koupalištěm v Žatci, v lokalitě u libočanského jezu. Rozmnožily se tam kočky, byly tam dvě starší a sedm loňských koťat. Manžel je krmil, ale to se nelíbilo některým zahrádkářům, dokonce jim sypali do misek jed na myši. Jeden kocourek tak uhynul. Také mému muži napsali výhružné dopisy ve smyslu, že se to bude řešit jinde, a bylo mu řečeno, že kočky otráví. Na vlastní náklady jsme dvě starší kočky dali vykastrovat a obrátili se o radu na odbor životního prostředí MÚ Žatec. Velmi nám pomohli, konkrétně pan Plíšek, který nám dal kontakt na kočičí spolek Petronella Kadaň, kam byly „naše“ kočky umístěny.

Ze spolku po telefonické domluvě přijely dvě ochotné a velmi vstřícné paní odchytit pár koček. Potom jsme postupně odchytili zbytek koťat a odvezli je do Kadaně, do výše zmiňovaného útulku. Na zahradě tak zbyly jen ty dvě starší kastrované kočky, a my doufáme, že ty již nebudou nikomu vadit.

Chtěli bychom tímto moc a moc poděkovat, že se našli lidé, kteří bez řečí pomohli těmto bezbranným tvorům. Kočičky útulek již nabízí na FB k osvojení. Věříme, že najdou domovy, kde jim nebude nikdo ubližovat. Některým se to již povedlo. Ještě jednou děkujeme. Manželé Svobodovi, Žatec.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video