Holčička zemřela, neví se proč

Tomáš Skřipský 2018-03-20 10:47:39

JIRKOV (r) — Dvakrát ve dvou dnech minulého týdne startoval záchranářský vrtulník, aby pomohl při záchraně života malého dítěte v jirkovské čtvrti Nové Ervěnice. V obou případech však letěl zbytečně; u první události se ukázalo, že zranění desetiměsíční holčičky není tak vážné, jak se původně jevilo. Ve druhém případě bohužel teprve tříměsíční holčičce nebylo pomoci a veškeré pokusy o její oživení se ukázaly jako marné.

První případ se stal ve středu dopoledne, kdy na sebe dítě strhlo rychlovarnou konvici a utrpělo popáleniny na nožičkách. Ty naštěstí nebyly vážné a po ošetření v chomutovské nemocnici byla holčička propuštěna domů.

Druhá událost se stala ve čtvrtek před devátou ráno. „Jednalo se o resuscitaci tříměsíční holčičky, která ale přes veškerou snahu nebyla úspěšná,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Co se dítěti stalo, není prozatím jasné. Případu se ujala policie, která jej s ohledem jeho citlivost nechce nijak komentovat. „Okolnosti úmrtí vyšetřujeme,“ řekla okresní policejní mluvčí Marie Pivková.

Celý článek najdete v tištěném vydání týdeníku Nástup ve středu 21. března

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video