„Stávka? – Tak na to můžete rovnou zapomenout.“

Petr Ráliš 2018-03-21 04:42:00

Ve čtvrtek 15. března se konala celorepubliková stávka studentstva „Vyjdi ven“. Cílem akce bylo vyzvat občany k obraně ústavních hodnot a demokracie v České republice, a také o výzvu ke zlepšení politické kultury v naší zemi.

K této akci se chtěli připojit též studenti posledních ročníků podbořanského gymnázia. Dle plánu měli začít ráno od 7:30 rozdávat ve vestibulu školy odznáčky s logem protestní akce a umožnit podepsání textu výzvy „Vyjdi ven“ všem zájemcům. A poté, stejně jako tisíce studentů po celé republice – v poledne přerušit na půl hodiny výuku a vyjít ven, aby touto symbolickou „stávkou“ vyjádřili svůj názor. Bohužel, toto bylo ze strany vedení školy, resp. zástupkyní ředitele pro gymnázium, již ve středu razantně odmítnuto. Informace o tomto zákazu se začala rychle šířit na sociální síti Facebook, kde mnozí lidé vyjádřili studentům svoji podporu. Celé čtvrteční dopoledne se pak neslo v duchu snah studentů přece jen získat souhlas školy – zároveň se šířily obavy, zdánlivě patřící do doby před třiceti lety. Obavy z toho, že pokud by vyšli i navzdory zákazu, může je čekat nejen prostý kázeňský postih, ale i komplikace u rychle se blížící maturitní zkoušky… Studenti také na několik nástěnek ve škole vyvěsili informace o výzvě „Vyjdi ven“, ty ale již během první vyučovací hodiny zástupkyně ředitele strhala.

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska ve čtvrtek 22. března

Napsal(a): Petr Ráliš

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video