Tipy kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

2018-03-23 01:52:00

Jako každý týden Vám opět přinášíme seznam kulturních akcí konaných od pátku do neděle.

ŽATECKO

PÁTEK 23.BŘEZNA

Stará papírna Žatec: Velikonoční jarmark – prodej dekorací, košíčků, perníků, keramiky, šperků, svíček, včelích produktů, koření atd. Od 10 do 17 hodin.

Městská knihovna Žatec: Foglarovská noc s Andersenem – pro čtenáře od 6 do 14 let, sraz u knihovny, ve školičce na náměstí. Od 19 hodin do soboty 9 hodin.

SOBOTA 24. BŘEZNA

KČT Žatec: XIV. Jarní výšlap aneb přes dva hrady – trasy 10, 15 a 25 km. Start Kounov, restaurace u Tří lip 8-11 hodin.

Stará papírna Žatec: Velikonoční jarmark – poslední den trhů, kde si můžete pořídit velikonoční dekorace, košíčky, perníky, keramiku, šperky, svíčky, včelí produkty, koření atd. Od 13 do 17 hodin.

DDM Žatec: Velikonoční pochod kolem řeky – start u Slavoje Žatec. Od 14 do 18 hodin. Radíčeves, Kolouchův dvůr - Šťastná stodola: Velikonoční tvoření pro ženy a děti. Od 14 hodin.

Městské divadlo Žatec: Koncert k přivítání jara: Filmové melodie a čardáše - Umělecká agentura Čajka a Budík - komunitní čajový, kulturní a vzdělávací klub Žatec zvou širokou veřejnost lokální i přespolní na velký jarní koncert v žateckém divadle! Nejznámější filmové melodie a čardáše představí Smyčcové kvarteto - cimbálová kapela CMMB a operní pěvkyně, mezzosopranistka Edita Adlerová. Od 18 hodin.

Kulturní dům Žiželice: Hasičská zábava – zve SDH Žiželice, k tanci a poslechu hraje skupina Úlet. Hra o prima ceny, malé pohoštění. Od 20 hodin.

Čeradice: Masopust – průvod vychází ze zahrady bývalé školy v Čeradicích a pokračuje rovnou za nosem za doprovodu muziky "Trio Víťi Vávry" až na fotbalové hřiště, kde bude od 15:30 připraven další program (vyhlášení masek, velikonoční pohádka a mnoho soutěží…). Pořadatelé děkují všem hostitelům, kteří průvod přivítají dobrým jídlem a pitím. Od 14 hodin.

NEDĚLE 25. BŘEZNA

Církev bez hranic Žatec: Nedělní setkávání s bohoslužbou. Od 10 hodin.

Kostel Velemyšleves: Mše svatá. Od 11.15 hodin.

Radíčeves, kostel sv. Václava: Příběh Ježíšův – netradiční folk-rockové pašije provázené mluveným slovem a promítáním fotografií z Izraele. Od 16 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 23. BŘEZNA

Oblastní muzeum Louny: Živá kuřátka a velikonoční výstavy. Od 9 do 17 hod.

Občerstvení V Domku Louny: Velikonoční trhy Spolku Kostičky a Speciální ZŠ. Od 10 do 17 hod.

Kino Domoušice: Thor: Ranagrog - Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok. Od 18 hod.

Městská knihovna Louny: Noc s Andersenem - tradiční odpoledne a noc plná čtení, her a zábavy nejen pro pozvané vzorné dětské čtenáře (18. ročník). Od 16 do 19 hod. (pro pozvané dětské čtenáře s přespáním).

Restaurace Pramen Louny: Hraje Paralet. Od 20 hodin.

SOBOTA 24. BŘEZNA

Loutkové divadlo Louny: 32. Krajová přehlídka amatérských loutkářů. Od 9.30 hodin.

Kino Svět Louny: Pračlověk – příběh animované komedie se odehrává v dávné době, kdy po zemi ještě kráčeli mamuti a lidé si vážili svých rodných jeskyní. Také v neděli. Od 10 hodin.

Ejemova chata u Dobroměřic: Odemykání Červeňáku – setkání přátel turistiky. Od 10 hod.

Usedlost Za Dubem Peruc: Předvelikonoční tržnice. Od 12 do 15 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13 do 14.30 hodin.

Večerní veřejné bruslení. Od 20.15 do 21.45 hodin.

Veltěže, OÚ a školka: Výživa a vhodné stravovací návyky dětí – vzdělávací setkání Lektorka Irena Suchá, výživová poradkyně. Přednáška je určena nejen pro pěstouny, ale i pro zájemce o náhradní rodinnou péči nebo studenty. Od 14 hodin.

Kaple Levonice: Mše svatá. Od 15 hodin.

Dělnický dům Cítoliby: Tvoření s velikonoční a jarní tématikou - 1. tvoření s klubem 6 -99. Od 16 do 18 hod. soutěž o nejkrásnější dětské velikonoční vajíčko v košíku, od 18 do 22 hod. tvoření dětí i dospělých.

Sokolovna Lenešice: Láďa Křížek - klenot mezi českými zpěváky, Láďa Křížek vystoupí v Lenešicích! V netradiční akustické verzi uslyšíte nejúspěšnější hity skupin Kreyson, Vitacit, Citron nebo Damiens: Čarovná noc, Vzdálená, Scházíš mi, Snad odpustíš a mnoho dalších. Doprovodí ho jeho dva kytaristé, Tomáš Krauz a Jiří Rain. Od 20 hodin.

KD Zastávka Louny: 3. ples města Loun - téma plesu: "Zlatá šedesátá". K tanci a k poslechu hraje Brand New Band, vystoupí Taneční škola Fénix, půlnoční překvapení. V ceně vstupenky je bohatý raut. Od 20 hodin.

Music bar Za Zdí Louny: Beruška (rock-big-beat Louny). Od 20 hod.

NEDĚLE 25. BŘEZNA

Kostel Postoloprty: Květná (pašijová) neděle, mše svatá, začíná Svatý týden. Od 8.30 hodin.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13 do 14.30 hodin.

Městská knihovna Louny: Dětská scéna 2018 – recitace (oblast). Od 9 do 17 hod.

Velikonoční neděle – dílny, tradice, pletení pomlázek. Od 14 do 17 hod.

Zastávka Louny: Josefovské odpoledne s Lounskou třináctkou. Od 14 hod.

Libčeves, sál hostince Na poště: Kouzelnický karneval s Hopsíkem – kouzla a čáry máry, veselé tanečky, hry a soutěže, maškarní přehlídka. Od 15 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 23. BŘEZNA

Kino Podbořany (přesunuto do budovy muzea): Hmyz – komedie Jana Švankmajera. Od 19.30 hod.

Městská knihovna Podbořany: Noc s Andersenem – 4. ročník, společné zasázení lípy republiky ke 100. výročí ČSR. Od 18 hodin do sobotního rána.

SOBOTA 24. BŘEZNA

DDM Podbořany: Den her a soutěží. Od 10 do 16 hodin.

Kulturní dům Vroutek: Maškarní karneval – kolo štěstí, hry, klauniáda s předtančením, fotokoutek, Bux Bunny s kamarády, moderuje DJ Zaky. Od 14 hod.

Malá Černoc: Dětský karneval – stará pošta. Od 14 hodin.

Zkušebna Vroutek: Vypsaná fixa – Zkušebna a Vroutek – pro fiXu je koutek! Otevření klubu v 19.30, start koncertu ve 21 hodin.

Národní dům Podbořany: Učitelský ples – pořádá ZŠ Husova. Hraje Elements. Od 20 hodin.

NEDĚLE 25. BŘEZNA

Kostel Podbořany: Nedělní mše svatá. Od 9 hodin.

1. Česká společnost Podbořany: Ošetřování dětí při nemoci a při úrazech – v Chůvičce. vzdělávací setkání Klubu náhradních rodin Rebeka Podbořansko. Od 14 hodin

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video